Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοπάρτι με καλλιτέχνες και dj σε όλη την Ελλάδα – Βίντεο ντοκουμέντο

Κορονοπάρτι

Τι κι αν ακόμα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 εξαιτίας του κορονοϊού; Τι κι αν η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και η μουσική δεν επιτρέπεται σε χώρους εστίασης και καφέ; Κάποιοι αδιαφορούν για τις συνέπειες της πανδημίας και (συνεχίζουν να) διοργανώνουν μεγάλα κορονοπάρτι με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων.

Το περασμένο Σάββατο, στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης στήθηκε σε έναν εξωτερικό χώρο ένα κορονοπάρτι, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να συγκριθεί με εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνταν στην προ πανδημίας εποχή.

Βίντεο ντοκουμέντο που… τα λέει όλα

Το οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr, αποτυπώνει εικόνες που σε τίποτα δεν θυμίζουν μια χώρα που παλεύει να κερδίσει την μάχη με τον ιό που έχει φέρει τα πάνω – κάτω στην ζωή μας πάνω από ένα χρόνο τώρα. Κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν φοράει μάσκα, ενώ σε καμία των περιπτώσεων δεν τηρούνται και οι αποστάσεις ασφαλείας. Όλοι τους βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, με τα κορμιά τους να ενώνονται και να αφήνονται στη μουσική των dj και του γνωστού ράπερ.

Click4more: Γάμοι και βαπτίσεις εν μέσω κορονοϊού: Τι θα γίνει με τις δεξιώσεις και τους καλεσμένους

Οι ηχητικές εγκαταστάσεις τοποθετημένες στα κατάλληλα σημεία ενός απομακρυσμένου σημείου της Ευκαρπίας, ενώ τα φωτορυθμικά συμπλήρωναν το σκηνικό. Τα decks και οι κονσόλες αφού δοκιμάστηκαν από τους ειδικούς, από τις δέκα το βράδυ που ξεκίνησε το πάρτι πήραν φωτιά. Η επιτυχία του ικανοποίησε σε κάθε λεπτομέρεια τους διοργανωτές, καθώς, όπως βλέπετε και στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr συμμετείχαν εκατοντάδες νεαρά άτομα τα οποία διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές Κυριακής στους ήχους της ξέφρενης μουσικής.

Έμπειροι dj και γνωστός ράπερ είχαν αναλάβει την διασκέδαση των παρευρισκόμενων οι οποίοι μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης πληροφορήθηκαν λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του κορονοπάρτι, το σημείο στο οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί.

Φυσικά και με το κατάλληλο αντίτιμο, καθώς οι τιμές για τα συγκεκριμένα events ξεκινούν από λίγα ευρώ, ενώ το κόστος ανά άτομο κυμαίνεται αναλόγως της διάρκειάς τους αλλά και των ονομάτων των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν σε αυτά.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο

Από τις πόλεις στα νησιά για κορονοπάρτι

Μετά από 15 μήνες παρουσίας του κορονοϊού και στη χώρα μας, η ανάγκη για διασκέδαση είναι πλέον εμφανής. Ωστόσο η πανδημία είναι ακόμα εδώ κι όπως τονίζουν οι ειδικοί θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στο πάρτι της Ευκαρπίας τα φλας από τα κινητά τηλέφωνα πήραν φωτιά, ενώ όσο κι αν φαίνεται απίστευτο υπήρχε και επαγγελματική κάμερα όπου κατέγραφε όλες τις στιγμές από τις ξέφρενες στιγμές διασκέδασης.

Ωστόσο το πάρτι στα προάστια της Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται μεταξύ μιας λίστας με παρόμοια μυστικά events που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Πώς στήνονται, όμως τα πάρτι και πώς το πληροφορούνται οι ενδιαφερόμενοι;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το newsit.gr, οι συνεννοήσεις γίνονται από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα νεαρά άτομα πληροφορούνται από εκεί, για το πότε θα γίνει το επόμενο πάρτι.

Click4more: Επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού; Δεν μπαίνουν καραντίνα και δεν κάνουν τεστ οι πλήρως εμβολιασμένοι (video)

Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται η ευρύτερη περιοχή και η ημερομηνία, ωστόσο σε καμία των περιπτώσεων το ακριβές σημείο. Αυτό θα διαρρεύσει μέσω μηνυμάτων λίγη ώρα πριν τη διεξαγωγή του, για να τηρηθεί η μυστικότητα της τοποθεσίας και να αποφευχθεί η επέμβαση της αστυνομίας. Η επόμενη παρόμοια εκδήλωση είναι προγραμματισμένη όπως αναφέρεται σε συγκεκριμένη σελίδα για της 12 Ιουνίου. Έπεται όμως και συνέχεια, καθώς όσο προχωράμε στην καρδιά τους καλοκαιριού, οι διοργανωτές εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις και πηγαίνουν προς τα νησιά.

Ένα μεγάλο πάρτι, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Σκιάθο. Όλα είναι κανονισμένα από τώρα για τις αρχές του Ιουλίου. Μάλιστα για τρεις βραδιές οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να χορέψουν, υπό τους ρυθμούς γνωστών dj κι όχι μόνο. Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς για την τριήμερη διασκέδασή τους θα πρέπει να διαθέσουν 120 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης – Άγγελος Λαμπίδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις