Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κώστας Καζάκος: «Οι απουσίες των ανθρώπων είναι βασανιστικές» – Τι έλεγε για τη Τζένη Καρέζη

Κώστας Καζάκος: «Οι απουσίες των ανθρώπων είναι βασανιστικές» – Τι έλεγε για τη Τζένη Καρέζη

Ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Καρέζη υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του θεάτρου του κινηματογράφου.

Ο Κώστας Καζάκος που έφυγε σήμερα από τη ζωή έμεινε μαζί για 26 χρόνια με την Τζένη Καρέζη. Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι το 1966, στα γυρίσματα της ταινίας «Κονσέρτο για πολυβόλα», ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και δύο χρόνια αργότερα το 1968 ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας, ενώ το 1969 ήρθε στη ζωή ο γιος του Κωνσταντίνος.

Πορεύτηκαν μαζί στη ζωή, το θέατρο και την πολιτική… Οι δυο τους συνεργάστηκαν πολλές φορές τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στο θέατρο. Το 1985 πρωταγωνίστησαν μαζί στην παράσταση «Μήδεια», στην Επίδαυρο. Μάλιστα, αυτή ήταν και η πρώτη «δοκιμή» της Τζένης Καρέζη στο Αρχαίο Δράμα.

Η Τζένη Καρέζη σημάδεψε τη ζωή του Κώστα Καζάκου… Μπορεί να έφυγε το 1992, αλλά πάντα τη θυμόταν. Πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια…

Στη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, ο Κώστας Καζάκος, μίλησε για την απώλεια της μεγάλης πρωταγωνίστριας. «Αυτά είναι η ζωή που κουβαλάει ο καθένας μας. Είναι η ζωή που δεν μπορείς να αποχωριστείς. Περάσανε χρόνια από τότε που έφυγε η Τζένη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να υπάρχει. Αφού την κουβαλάμε, την έχουμε στην συνείδηση μας. Είναι εδώ στον χώρο της. Οι απουσίες των ανθρώπων είναι βασανιστικές. Αλλά από εμάς εξαρτάται αν χαθούν ανεπιστρεπτί ή αν έχουμε αυτή την εξάρτηση, αυτή τη σχέση μεταξύ τους. Αυτά που έχουμε ζήσει μαζί και μας διαμορφώσουν».

Σε άλλη τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει για την Τζένη Καρέζη… «Τότε υπήρχε ήδη μια καθαρή επαφή με τον κόσμο, ειλικρινής, ανιδιοτελής κι ούτε είχαμε σκοπό να πλουτίσουμε και να κερδοσκοπήσουμε. Ένα, δύο σπίτια είχαμε, στεγαστήκαμε ωραία και καλά περάσαμε. Ό,τι βγάλαμε, γιατί πολλές φορές οι αγελάδες ήταν παχιές, πάλι τα έφαγε το θέατρο. Το θέατρο δεν σε κάνει πλούσιο. Όταν αρρώστησε η Τζένη και πέθανε, μου έλεγαν δεν λυπάσαι; Τι να λυπηθώ; Πέρασε μια ζωή, που μακάρι να τη ζούσαν όλες οι Ελληνίδες. Τιμήθηκε, αγαπήθηκε, πέρασε καλά και δοξάστηκε. Τι άλλο να κάνεις; Έκανε το παιδί κι είχε την οικογένειά της. Αυτό που προκαλεί λύπη ήταν ότι θα μπορούσε να έχει 10-15 χρόνια ακόμα, όπου ήταν στην ωριμότητά της να παίξει ρόλους» είχε αναφέρει ο Κώστας Καζάκος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις