Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κώστας Μπακογιάννης: Δρόμος «Μίκης Θεοδωράκης» στο κέντρο της Αθήνας

Κώστας Μπακογιάννης: Δρόμος «Μίκης Θεοδωράκης» στο κέντρο της Αθήνας

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στον σπουδαίο Έλληνα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, ενέκρινε ψήφισμα, το οποίο αναφέρει ότι η σορός του θα φιλοξενηθεί δωρεάν τιμής ένεκεν στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών μέχρι να γίνει η ταφή του. Παράλληλα, αποφάσισε να προκηρύξει καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την προτομή του και να δοθεί το όνομα του σε οδό της Αθήνας.

Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να παραστεί στην κηδεία ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. «Ο θάνατος του έχει προκαλέσει οικουμενική συγκίνηση. Έφυγε αφήνοντας πίσω σπουδαία παρακαταθήκη. Αυτό το φως, αυτή η γνώση, είναι η ελευθερία μας», είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

«Ο Μίκης έζησε σ΄αυτή την πόλη μεγάλο μέρος της ζωής του. Διαδήλωνε στους δρόμους αυτής της πόλης, τραγούδαγε στις πλατείες και τα στάδια της, υπερασπίστηκε με το όπλο στο χέρι αυτή την πόλη και στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής και τον Δεκέμβριο», είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις