Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κώστας Βουτσάς: «Σε αυτή την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς» έγραψε ο Μπακογιάννης

Κώστας Βουτσάς: «Σε αυτή την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς» έγραψε ο Μπακογιάννης

Η αυλαία έπεσε και ο Κώστας Βουτσάς δεν είναι πια εδώ. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αποχαιρετούν τον «αιώνιο έφηβο».

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, παραχωρείται τιμής ένεκεν τάφος στο Α’ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. 

Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης (26.02.2020) και με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook, είπε το δικό του αντίο στον μεγάλο ηθοποιό.

Click4more Δάκρυα για τον άνθρωπο που σκόρπισε απλόχερα γέλιο – Θρήνος για τον σπουδαίο Κώστα Βουτσά

«Μας έδωσες τόσο χαμόγελο και τόσες στιγμές, που μόνο με βαθιά ευγνωμοσύνη σου ταιριάζει να σε αποχαιρετήσουμε. Σ’ ευχαριστούμε για τη σφραγίδα που έβαλες στις ζωές όλων μας, για το κομμάτι ιστορίας που έγραψες και την αισιοδοξία που μας μοίραζες απλόχερα μέχρι το τέλος. Σε αυτήν την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς. Καλό σου ταξίδι», έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε την ανάρτησή του 

Μενδώνη: Ο Κώστας Βουτσάς ήταν ο φίλος που έμπαινε στα σπίτια μας

«Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά.

Click4more Κώστας Βουτσάς: «Μαζί του δύει μια εποχή αθωότητας» το «αντίο» του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Με την οικειότητα που διέκρινε την παρουσία και τις ερμηνείες του, ήταν φίλος που έμπαινε στα σπίτια και στις ζωές όλων μας από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η παροιμιώδης αμεσότητά του έσπαγε τον “τέταρτο τοίχο” και ορμούσε πέρα από τα όρια του κάθε μέσου. Γινόταν σχεδόν φυσική. Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή. Πολλές από τις ατάκες του έχουν περάσει -ακόμη και σήμερα- στην καθημερινότητά μας. Στην καριέρα του, που διήρκεσε δεκαετίες -μέχρι ακόμη και την τελευταία στιγμή- προχώρησε παράλληλα με την ιστορία του ελληνικού θεάματος του 20ού και του 21ου αιώνα.

Από τα επαρχιακά μπουλούκια και τη θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ακόμη και τις βιντεοταινίες, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον», προσθέτει η Λίνα Μενδώνη.

Κικίλιας: Έφυγε ένας αειθαλής έφηβος

Στην απώλεια του Κώστα Βουτσά αναφέρθηκε με ανάρτηση στο Twitter και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Click4more «Ως κι ο Χάρος φοβήθηκε – Απέδειξε το μεγαλείο του»: Το σπαρακτικό αντίο της Αλίκης Κατσαβού στον Κώστα Βουτσά

«Έφυγε σήμερα ο μεγάλος και αγαπημένος Κώστας Βουτσάς. Ένας αειθαλής έφηβος που χάριζε γέλιο και αγάπη μέχρι τέλους. Θα ζει για πάντα μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες του που σφράγισαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Και όπως έλεγε «να δίνεις ζωή στα χρόνια σου και όχι χρόνια στη ζωή σου”».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις