Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κωστής Χατζηδάκης – Κατώτατος μισθός: Νέα σημαντική αύξηση τον Μάιο και το 2023

Κωστής Χατζηδάκης – Κατώτατος μισθός: Νέα σημαντική αύξηση τον Μάιο και το 2023

Για το χάος που προκλήθηκε στην κακοκαιρία και τις αστοχίες στη διαχείρισή της μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την διαχείριση της κρίσης», τόνισε αρχικά ο κ.Χατζηδάκης και αναφέρθηκε στη συγγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τους πολίτες. Μάλιστα όπως τόνισε το θέμα είναι να βγουν συμπεράσματα και να μην υπάρξουν στο μέλλον τα ίδια προβλήματα.

Επίσης αναφορικά με τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό, φέροντας παράδειγμα και δυο φίλους του που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, τόνισε πως δεν δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική ευθύνη, αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι να μην ξαναγίνει.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις είπε πως έχουν μειωθεί στις 83.000 και πως το θέμα θα κλείσει το καλοκαίρι και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την υλοποίησή του.

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει ένας “ηλεκτρονικός πύργος ελέγχου” για να καταγράφερται η πορεία των εκκρεμών συντάξεων ενώ σημείωσε πως ο ΕΦΚΑ παραμένει ένας εξαιρετικά προβληματικός οργανισμός.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας για τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι λόγω της μείωσης των εισφορών και της συμβολικής αύξησης, έχει πάρει πάνω κατά 4%.

Επεσήμανε επίσης πως η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι θεσμοθετημένη και πως θα υπάρξει νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο καθώς και το 2023.

Τέλος σημείωσε πως έρχεται και η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με την οποία θα ελέγχεται το ωράριο εργασίας και οι υπερωρίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις