Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κουρουμπλής: Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή

Κουρουμπλής: Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όσο περνούν οι ώρες, όλο και περισσότερα δείχνουν ότι οι αρμόδιοι γνώριζαν από νωρίς ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι…

Και κυρίως, φαίνεται πως γνώριζαν ακόμα και όταν κοντά στα μεσάνυχτα, έγινε σε “απευθείας σύνδεση” η ενημέρωση του Πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο τότε, να μιλήσει κανείς για νεκρούς.

Στην παραδοχή ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό της φωτιάς στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει, αλλά δεν αξιολόγησε αυτήν την πληροφορία ως «ασφαλή» προχώρησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 και στον Αντώνη Λιάρο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μετά τις αποκαλύψεις ότι οι αρμόδιοι γνώριζαν από νωρίς την ύπαρξη νεκρών στην εθνική τραγωδία, σε σχετική ερώτηση ο κύριος Κουρουμπλής απάντησε ότι «υπήρχε αυτή η πληροφορία» αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής, αφού αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στη θάλασσα.

Ο κύριος Κουρουμπλής, μίλησε για “στρεβλό σύστημα οικοδόμησης” που “δημιουργεί παγίδες”, τονίζοντας ότι “δεν θα δικαιολογείται αυτή η κυβέρνηση εάν δεν προχωρήσει σε αυτές τις παρεμβάσεις. Έχει ευθύνη να σπάσει αβγά μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλιώς θα είναι συνεχιστής των κακών του παρελθόντος».

Πηγή: Ραδιοφωνικός Σταθμός ΘΕΜΑ 104,6

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις