Σάββατο, 13 Ιουλ.
36oC Αθήνα

«Κόβουν» τα τηλεφωνήματα μίσους του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (07.10.2021) από την ημέρα που η Δικαιοσύνη έκρινε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση. Από τις φυλακές Δομοκού, όμως, ο Ηλίας Κασιδιάρης συνεχίζει τα κηρύγματα μίσους.

Ο άλλοτε υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών Δομοκού για να τηλεφωνεί σε οικείο του πρόσωπο, το οποίο ηχογραφεί τις ομιλίες του. Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης τηλεφωνεί σε ομοϊδεάτης του και μιλά σε συγκεντρώσεις ακροδεξιών σαν… να είναι εκεί.

Όλα αυτά έφτασαν στις αρχές και η γγ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, εισηγήθηκε στο Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού να βρεθεί τρόπος ώστε να μπει «φραγμός» στα τηλεφωνήματα μίσους του Ηλία Κασιδιάρη.

Έτσι, αποφασίστηκε ο έλεγχος του κρατουμένου κάθε φορά που έχει τηλεφωνική επικοινωνία ή θα κάνει βιντεοκλήσεις ή skype. Η επικοινωνία, μάλιστα, θα του επιτρέπεται μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους.

«Σε αντίθετη περίπτωση αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος», αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών.

Ο στόχος είναι να σταματήσει ο άλλοτε Νο2 της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιεί το δικαίωμα στο τηλέφωνο της φυλακής για να μεταφέρει τα μισαλλόδοξα μηνύματά του.

Σημειώνεται ότι αν και είναι δικαίωμα ενός κρατούμενου να κάνει τηλεφωνήματα, όταν αυτά εμπίπτουν σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα για υποκίνηση σε πράξεις μίσους και μισαλλόδοξα μηνύματα, το συμβούλιο των φυλακών μπορεί να παρέμβει.

Δεν αποκλείεται το ίδιο να γίνει και με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις