Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Κρίσιμη κατάθεση Μιωνή στον Άρειο Πάγο για Παπαγγελόπουλο

Κρίσιμη κατάθεση Μιωνή στον Άρειο Πάγο για Παπαγγελόπουλο

Αύριο το πρωί ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή, θα βρεθεί ενώπιον της αρεοπαγίτου ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου. Ο Σάμπυ Μιωνή θα καταθέσει για την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση του επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και έρχεται μετά από αυτές των δέκα πολιτικών προσώπων τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, εισαγγελέων και προσώπων σε θέσεις – κλειδιά την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Υπενθυμίζεται πως η κατάθεση του κ. Μιωνή ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, έδωσε το έναυσμα για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Νέες αποκαλύψεις Μιωνή

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις και θα εμπλουτίσει τις καταγγελίες του, αναφερόμενος σε νέα πραγματικά περιστατικά και θα αποκαλύψει συνομιλίες με σημαντικό πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Δ. Παπαγγελόπουλου, οι οποίες φέρεται να επιβεβαιώνουν πλήρως πως στοχοποιήθηκε ο ίδιος και ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς για λόγους εκβίασης και ο δικηγόρος, Σταύρος Παπασταύρου, για λόγους πολιτικούς, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή στην κατάθεσή του θα αναφερθεί και στο ρόλο άλλων προσώπων που καταγγέλλει ότι βοήθησαν στη τέλεση των πράξεων σε βάρος τους.

Σάμπυ Μιωνή: Το ραντεβού στο Μαξίμου και τα 350.000 ευρώ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μιωνή δε θα δώσει άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες καθώς, τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει καταθέσει, στις δικαστικές αρχές, έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το περιβάλλον του. Ο επιχειρηματίας είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία του, το 2016, με τον κ. Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του έλεγε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά».

Επιπλέον, κ. Μιωνή έχει καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Νίκου Παππά, και του ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς και ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τού ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα του εκδότη της εφημερίδας «∆ηµοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Μιωνή, μάλιστα, είχε προσκομίσει συμφωνητικό µε τις υπογραφές τους εκδότη και του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Τάρκα, το οποίο περιέγραφε έναν οδικό χάρτη (roadmap) του συμβιβασμού, µε το οποίο ο κ. Φιλιππάκης και ο δημοσιογράφος αναλάμβαναν, και, μάλιστα ενυπογράφως, να διευθετήσουν… επερχόμενες δικαστικές αποφάσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις