Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Συγκλονίζει το γράμμα των παιδιών της 44χρονης με την εγκεφαλική αιμορραγία – Τι λέει ο σύζυγός της

Κρήτη: Συγκλονίζει το γράμμα των παιδιών της 44χρονης με την εγκεφαλική αιμορραγία – Τι λέει ο σύζυγός της
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Συντετριμμένος είναι ο σύζυγος της 44χρονης από την Κρήτη που μετά το εμβόλιο της AstraZeneca έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία με την κατάστασή της να είναι μη αναστρέψιμη.

 «Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά» σημείωσε ο Μάνος Μανουσάκης.

Τα παιδιά της 44χρονης ενημερώθηκαν από τον πατέρα τους και από ψυχολόγο για την άσχημη κατάσταση της υγείας της μητέρας τους. Έγραψαν μάλιστα και ένα γραμμα, με όλα τα αναπάντητα γιατί και το παρέδωσαν στον πατέρα τους. Εκεί αποτυπώνουν τις παιδικές απορίες τους μιας και μόλις πριν από λίγα 24ωρα η ίδια η μητέρα τους, τους επιβεβαίωνε οτι θα επιστρέψει υγιής στο σπίτι.

Η άτυχη Γλυκερία έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Astrazeneca υπέστη θρόμβωση, που παραμένει άγνωστο εάν σχετίζεται με το εμβόλιο, και εισήχθη αρχικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και αμέσως μετά στο ΠΑΓΝΗ, όπου όμως το βράδυ της Παρασκευής παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία. Εισήχθη στο χειρουργείο και σύμφωνα με την οικογένειά της είναι εγκεφαλικά νεκρή.

«Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος της Γλυκερίας και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία» πρόσθεσε ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας.

Θρομβώσεις μπορεί να εμφανιστούν λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό δήλωσε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής αιματολογίας Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. «Από 5η εως 28η ημέρα από τον εμβολιασμό μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα θρόμβωσης» σημείωσε και τόνισε πως η περίπτωση της 44χρονης πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.

«Έχει μεγάλη σημασία να διευκρινιστεί περί τίνος πρόκειται, οι συνάδελφοι στην Κρήτη είναι απόλυτα ικανοί για να βρουν την αιτιολογία. Αν υποθέσουμε ότι είναι το γνωστό σύνδρομο θρομβώσεων με κακή εξέλιξη, έχουμε 1-2 περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες, και δυστυχώς είναι ένα μέρος του κινδύνου που αναλαμβάνουμε όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μαζικούς εμβολιασμούς» συμπλήρωσε.

Όλες αυτές τις ημέρες που η 44χρονη Γλυκερία δίνει άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή κάτοικοι της Κρήτης, που δεν την γνώριζαν στέκονται δίπλα στην οικογένεια και τον σύζυγό της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις