Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Τα ακραία φαινόμενα έφεραν αιτήματα αποζημιώσεων ύψους 21 εκατ. ευρώ

Κρήτη: Τα ακραία φαινόμενα έφεραν αιτήματα αποζημιώσεων ύψους 21 εκατ. ευρώ

Τα συμπεράσματα για τις ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη την 10η Νοεμβρίου 2020, δημοσίευσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών. 

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε με τη συμμετοχή των Ασφαλιστικών Εταιριών – μελών της, στην Κρήτη δηλώθηκαν 293 ζημιές το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε €20,8 εκατ. Από αυτές, 260 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων €20,75 εκατ.) και 33 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση €65 χιλ.).

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε: «Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη το Νοέμβριο του 2020 ήταν το τρίτο γεγονός με ζημιές από πλημμύρες που καταγράψαμε εντός του έτους και το οποίο προκάλεσε καταστροφές σε περιουσίες και οχήματα. Υπενθυμίζω ότι μέσα στο έτος είχαμε καταγράψει αντίστοιχα τις ζημιές από τις κακοκαιρίες «Ιανό» τον Σεπτέμβριο και «Θάλεια» τον Αύγουστο, με την συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων και από τα 3 συμβάντα να ανέρχεται σε €57,1 εκατ.

Για ακόμη μία φορά γίνεται σαφές πως οι φυσικές καταστροφές είναι πλέον μέσα στη ζωή μας με συνεχώς μεγαλύτερη συχνότητα και σφοδρότητα. Παρόλα αυτά το ασφαλιστικό κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη της περιουσίας των πολιτών παραμένει μεγάλο και αυτό είναι κάτι που οφείλει να απασχολήσει έντονα τη νέα χρονιά τους πολίτες και την Πολιτεία». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις