Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρητικός με κορονοϊό στο «Μαζί σου»: Αυτά είναι τα συμπτώματα που έχω

Κρητικός με κορονοϊό στο «Μαζί σου»: Αυτά είναι τα συμπτώματα που έχω

Ο κορονοϊός έχει φτάσει και στην Κρήτη με το πρώτο κρούσμα να είναι ένας 45χρονος λογιστής.

Η εκδρομή στην Αθήνα ως συνοδός με το σχολείο του παιδιού στάθηκε η αιτία να προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ο 45χρονος αντιμετωπίζει ψύχραιμα την περιπέτειά του μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου με την Τατιάνα Στεφανίδου και θέλει να περάσει το μήνυμα ότι είναι καλά.

Δυο μέρες μετά την εκδρομή, όπως είπε, άρχισε να έχει συμπτώματα βήχα και πονόλαιμο για δύο ημέρες. Μέσα στο όλο κλίμα που υπάρχει αναφορικά με τον κορονοϊό θεώρησε καλό να κάνει κάποιο τεστ για να δει αν είναι θετικός. Την περασμένη Τετάρτη πήγε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο για να κάνει την εξέταση και αποδείχθηκε πως είχε μολθυνθεί. 

«Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχα έρθει στην Αθήνα για ένα ταξίδι με το σχολείο των παιδιών ως συνοδός. Επιστρέφοντας τη Δευτέρα με έπιασε βήχας και πονόλαιμος τον οποίο είχα για δύο ημέρες. Την Τετάρτη το πρωί αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο να κάνω την εξέταση για να δω αν έχει προκύψει κάτι», ανέφερε.

Στην συνέχεια μίλησε για τα συμπτώματα και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. «Ήταν ένας απλός πονόλαιμος, τίποτα το ιδιαίτερο. Πυρετό καθόλου, ούτε ρίγος. Η εξέταση έγινε μόνο σε μένα και η υπόλοιπη οικογένεια μετά από οδηγία του ΕΟΔΥ αν δεν παρουσιάσει συμπτώματα δεν θα κάνει εξετάσεις. Προληπτικά η οικογένειά μου είναι σε καραντίνα για 14 ημέρες».

Ο 45χρονος λογιστής τόνισε ότι αρχικά του είπαν ότι ήταν αρνητικός στον κορονοϊό. «Μου τηλεφώνησαν στην αρχή και μου είπαν ότι είναι αρνητικό, αλλά μετά με ξαναπήραν και μου ανέφεραν ότι είναι τελικά θετικό. Δεν γνωρίζω τι έγινε. Ουσιαστικά από χθες που το έμαθα είμαι σε καραντίνα. Ήμασταν δέκα μαθητές και δέκα γονείς στην εκδρομή. Εγώ είμαι μια χαρά και αυτό το μήνυμα θα ήθελα να περάσετε. Τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια, είμαι σε καλή κατάσταση. Αν εξαιρέσεις τον πονόλαιμο και τον βήχα είμαι μια χαρά».

Όσο για το γεγονός πώς υποπτεύθηκε ότι μπορεί να έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό είπε… «Είδα ότι δύο ημέρες δεν πέρασαν τα συμπτώματα… Και με όλο αυτόν τον ντόρο που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες με τον κορονοϊό αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο. Σε άλλη περίπτωση δεν θα πήγαινα στο νοσοκομείο. Απλά θα είχα τον ιό, τον τον είχα εξαπλώσει και δεν είχαμε προλάβει να πάρουμε μέτρα προστασίας και θα ήταν χειρότερα».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις