Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρούσματα: Δύσκολη μέρα και σήμερα με μεγάλο αριθμό

Κρούσματα: Δύσκολη μέρα και σήμερα με μεγάλο αριθμό

Πολύ ψηλά αναμένεται να κινηθούν και σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας με τα στοιχεία να δείχνουν ότι είμαστε ακόμα στην κορύφωση της πανδημίας. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να μην σπάσει το χθεσινό θλιβερό ρεκόρ τόσο σε κρούσματα όσο και σε διασωληνωμένους αλλά και σήμερα οι αριθμοί θα είναι απογοητευτικοί και ανησυχητικοί. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαμε 3.465 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι 630. 

Ρεκόρ εισαγωγών κορονοϊού στην Αττική με 213 ασθενείς το τελευταίο 24ωρο – 90 ασθενείς σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το newsit.gr σήμερα σημειώθηκε στην Αττική αλλά και πανελλαδικά, ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με κορονοϊό που εισήχθησαν σε ένα 24ωρο στο σύστημα Υγείας.

Οι 213 ασθενείς μοιράστηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία και συγκεκριμένα, στον Ευαγγελισμό, το Αττικόν, το ΚΑΤ, το Ασκληπιείο Βούλας και το Αλεξάνδρα. Με το σύστημα υγείας σε blackout από κλίνες Εντατικής Θεραπείας, καθώς δεν υπήρχε σχεδόν καμία διαθέσιμη, οι γιατροί αναγκάστηκαν να διασωληνώσουν πολλούς νοσηλευόμενους που εμφάνισαν επιδείνωση από τις προηγούμενες μέρες σε απλές κλίνες νοσηλείας.

Στις 10 το πρωί, 30 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ και ακόμη 60 ασθενείς non Covid. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός ενδέχεται να έχει αυξηθεί, αν και σήμερα έχουν δυστυχώς καταγραφεί και πολλοί θάνατοι στις Μονάδες.

Να σημειωθεί ότι μόνο οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο λεκανοπέδιο Αττικής σε απλές κλίνες νοσηλείας  ήταν μέχρι χθες στις 10 το βράδυ 1.987, οι ασθενείς σε ΜΕΘ 350, ενώ 368 οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι από χθες μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί με ραγδαίους ρυθμούς.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις