Ελλάδα

«Ξάφριζαν» ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων με το πρόσχημα κρατήσεων – Λεία 185.000 ευρώ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια μάλλον περίτεχνη απάτη είχαν βρει επιτήδειοι, καθώς κατάφερναν να ξεγελάσουν δεκάδες ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, με το πρόσχημα δήθεν κράτησης για δωμάτιο.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι τηλεφωνούσαν δήθεν για κράτηση δωματίων σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα και έστελναν ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία υπήρχε σύνδεσμος (link) που οδηγούσε σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας, με πρόσχημα την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Με την μέθοδο αυτή υπέκλεπταν τραπεζικά στοιχεία που καταχωρούσαν τα ανυποψίαστα θύματα, αποκτώντας πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνάει τα 185.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τριπόλεως, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση ταυτοποιώντας τα στοιχεία επτά Ελλήνων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι παραπάνω κατηγορούνται συνολικά για 9 απάτες κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 15 Μαρτίου 2022 (επιπλέον πέντε περιπτώσεις σε απόπειρα), σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Πιερία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ήπειρο, Μαγνησία και Αττική.

Σε μία περίπτωση δε, κατά την ίδια ανακοίνωση, εξαπάτησαν γιατρό σε περιοχή της Αττικής με το πρόσχημα της καταβολής ιατρικής αμοιβής.

Η εγκληματική ομάδα φαίνεται να χρησιμοποιούσε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους είχαν παραχωρήσει συνεργοί τους (money mules), ώστε να μεταφέρουν τα χρηματικά ποσά που αποσπούσαν από τους παθόντες. Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν – επιπλέον – τα στοιχεία 30 ατόμων, οι οποίοι κατείχαν τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Τα τέσσερα δίκτυα, ο ταμίας, η λαντζέρισα και ο ντελιβεράς – 12 «αχυράνθρωποι» ήταν νεκροί
Οι πληροφορίες από τη δικογραφία που συμπληρώνεται μέρα με τη μέρα αναφέρουν πως οι 917 εταιρείες που ελέγχονται στην υπόθεση άφησαν φέσι στο δημόσιο ύψους 206.269.437 ευρώ
Συλληφθέντες κυκλώματος με τους αχυρανθρώπους 56
43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ρεκόρ συμμετοχών με 85.000 δρομείς – Οι δρόμοι που κλείνουν σήμερα στην Αττική
Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η συμμετοχή στην κλασική διαδρομή των 42.195 μέτρων, από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου αναμένεται να αγωνιστούν περίπου 25.000 δρομείς
Ο αυθεντικός Μαραθώνιος 9