Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

«Ξεκάθαρο απαγορευτικό δεν υπήρχε» – Τι λένε στο newsit.gr φίλοι του 36χρονου σκιέρ που καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

«Ξεκάθαρο απαγορευτικό δεν υπήρχε» – Τι λένε στο newsit.gr φίλοι του 36χρονου σκιέρ που καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Θλίψη επικρατεί στην πόλη της Φλώρινας για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου σκιέρ Κωνσταντίνου, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία.

Τα μέλη της υπόλοιπης παρέας του άτυχου σκιέρ σώθηκαν από θαύμα και δίνουν στο newsit.gr μια άλλη διάσταση στα όσα έχουν ακουστεί για την τραγωδία στη Βουλγαρία.

Από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (12.02.24) τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Βουλγαρία μεταδίδουν πως οι τέσσερις φίλοι από την Ελλάδα αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του χιονοδρομικού κέντρου και άρχισαν να κατεβαίνουν την επικίνδυνη πλαγιά του Μπόροβιτς, παρά το απαγορευτικό που είχε ανακοινωθεί.

Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν πως η παρέα κινήθηκε εκτός πίστας χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό εντοπισμού και θάφτηκαν από τη χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από την κατάβαση.

Ένας από την παρέα των τεσσάρων φίλων που έζησε την περιπέτεια και σώθηκε, δίνει τη δική του διάσταση στο newsit.gr, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα βουλγάρικα μέσα:

«Το μόνο που έχω να πω είναι πως ό,τι κυκλοφορεί ως πληροφορία για το συμβάν από τη Βουλγαρία δεν είναι βάσιμο. Δεν είναι 100% αλήθεια αυτά που έχουν αναφέρει. Δεν υπήρχαν όλα τα μέτρα προστασίας που έπρεπε από αυτούς.

Εμείς δεν είμαστε αυτό που μας παρουσιάζουν, ότι είμαστε μια χαζοπαρέα που πήγε να βγάλει φωτογραφίες και φέραμε τη χιονοστιβάδα. Δεν ήμασταν οι μόνοι σε εκείνο το υψόμετρο.

Από την αρχή της ημέρας πήγαινε κόσμος σε εκείνο το υψόμετρο για να κάνει το αντίστοιχο free ride είτε από πιο χαμηλά είτε από εκείνη την πλαγιά. Ξεκάθαρα απαγορευτικό δεν υπήρχε. Δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση για κίνδυνο χιονοστιβάδας στο σημείο».

Όμως και η σύζυγος ενός ακόμα μέλους της παρέας μεταφέρει στο newsit.gr όσα γνωρίζει και συγκλονίζει:

«Ο σύζυγος μου είναι καλά, ήταν μπροστά και ευτυχώς δεν χτύπησε καθόλου. Δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή ο φίλος μας ο Κώστας και είναι πολύ δύσκολο. Είχαν φύγει για Βουλγαρία από το Σάββατο και ο Κώστας πήγε το βράδυ και τους βρήκε εκεί. Αυτά που μαθαίνω από τον σύζυγό μου είναι πως η συγκεκριμένη πίστα δεν ήταν κλειστή, όπως λένε τα βουλγάρικα μέσα, αλλά είχε κόσμο. Η χιονοστιβάδα ξεκίνησε από πιο ψηλά και ο σύζυγός μου ήταν τυχερός γιατί στεκόταν πιο δεξιά, δεν τον έπιασε καθόλου και απλά χτύπησε λίγο το χέρι του.

Το άλλο το παιδί σκεπάστηκε μέχρι τη μέση και κατάφερε να βγει μόνος του από τη χιονοστιβάδα. Όμως, έχασαν τον Κώστα που ήταν πιο πίσω, γιατί είχε σταματήσει και η χιονοστιβάδα τον σκέπασε ολόκληρο.

Από τύχη σώθηκε ο σύζυγός μου και όλη η υπόλοιπη παρέα. Και ο Κώστας είχε μεγάλη εμπειρία, ήξερε τα βουνά, ήταν συνοδός βουνού, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ήταν η κακιά η ώρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις