Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ξεκάθαρος ο Χαρδαλιάς: Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς

Ξεκάθαρος ο Χαρδαλιάς: Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς
photo αρχείου intime

Τις δύσκολες αποφάσεις που έχει πάρει η Πολιτεία ώστε να αποφευχθεί χωρίς εξαιρέσεις ο συγχρωτισμός των πολιτών και μετάδοσης του ιού, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Μ.Εβδομάδα. Όπως είπε, «η Εκκλησία της Ελλάδος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνσεις προς τους πιστούς ενόψει της Μ. Εβδομάδας». Πρόσθεσε πως σήμερα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, ως εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, διευκρίνισε ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας μόνο συγκεκριμένες ώρες, αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, δηλαδή για έναν ψάλτη και έναν νεωκόρο. «Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς».

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανένα πιστό να πάει στην εκκλησία, τους αποτρέπει. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς και αυτό είναι το νόημα της κεκλεισμένων των θυρών τελέσεως των ιερών ακολουθιών». Στο πλαίσιο αυτό δε, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν την προτροπή της Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας ότι η ατομική προσευχή δεν περιλαμβάνεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης”.

Έλεγχοι στα αεροδρόμια

Συνεχίζεται το υπηρεσιακό σχέδιο όσον αφορά τα αεροδρόμια. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, σε εξέταση για τον κορονοϊό υποβάλλονται οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φθάνουν στη χώρα, δηλαδή των πτήσεων που έρχονται από Παρίσι, Βρυξέλλες, Ζυρίχη και Ντόχα. Τις τελευταίες ημέρες έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό οι επιβάτες 15 τακτικών πτήσεων, 724 άτομα. Οι επιβάτες κατά την άφιξή τους, οδηγούνται σε ξενοδοχείο, υποβάλλονται στο τεστ, και όσοι είναι αρνητικοί, αποχωρούν από το ξενοδοχείο και ολοκληρώνουν την καραντίνα τους στον τόπο που έχουν δηλώσει στην αντίστοιχη φόρμα. Οι θετικοί παραμένουν στο ξενοδοχείο.

Τέλος, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην καμπάνια της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «μένουμε σπίτι-βγαίνουμε νικητές». Όπως είπε, κυρίως πρόκειται για μια καμπάνια, που δείχνει πως «όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο, και αν συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό, δεν θα αργήσει η μέρα που θα βγούμε από αυτή την μεγάλη δυσκολία και θα βγούμε νικητές».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις