Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ – “Ηγεσία” έως τον Οκτώβριο

Αποστρατεύτηκαν ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Παναγιώτης Φλήρης.

Παρέμεινε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος,  ο υπαρχηγός του Σώματος Αδαμάντιος Σταματάκης και μέχρι πρότινος Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος μετακομίζει στη Βόρεια Ελλάδα. Τις θέσεις των δύο αποστρατευθέντων θα καταλάβουν οι προαχθέντες Ιωάννης Δικόπουλος και Σπύρος Παπασπύρου. Τελικά τη θέση του Αττικάρχη που «χηρεύει», πολύ πιθανόν καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Διοικητής Ασφάλειας Αττικής Γιώργος Σαλαμούρας με «βοηθό» τον σημερινό Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών Κώστα Μιχαιρίνα .

Η «έκπληξη» ήρθε από την αποστρατεία του… Βορρά.  Ο μέχρι πρότινος Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν ένας από τους βασικούς μνηστήρες για τη διάδοχη κατάσταση του κ. Παπαγιαννόπουλου.
Εκπαραθυρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, από αξιωματικούς με λιγότερες ίσως ικανότητες αλλά υψηλότερες διασυνδέσεις.  Διαρρεόμενη αιτιολογία αποστρατείας η χρέωση αμφισβητούμενων… πολιτικών  πεποιθήσεων, δήθεν αστοχίες στα γεγονότα των Σκουριών και των ληστών του Βελβεντού. «Ξεχάστηκαν» περισσότερες… αστοχίες που συνέβησαν στην Αττική, με την ανταμοιβή εκείνων που είχαν την ευθύνη διαχείρισής τους.  

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως θα είναι «ρηχές» οι κρίσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα … μακροβούτια να μετατίθενται χρονικά για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο σημερινός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος αναμένεται να παραμείνει στη θέση του έως τον ερχόμενο Οκτώβριο, όταν και συμπληρώνει τα δύο χρόνια θητείας του στον αρχηγικό θώκο. Πέρα της εμπιστοσύνης που ανανεώνεται στο πρόσωπό του από την πολιτική ηγεσία, μπορεί… εύκολα αυτό το χρονικό διάστημα έως τον Οκτώβριο να αποτελέσει και το «εξιλαστήριο θύμα» σε περιπτώσεις… έκτακτων περιστατικών και αναζήτησης άμεσων ευθυνών!

Το πρόσωπο για τη θέση του της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δεν έχει «κλείσει» ακόμη. Στη διοίκηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν αναμένονται αλλαγές έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Με αυτό το δεδομένο οι τωρινές κρίσεις θα αναδείξουν μεταβατική ηγεσία για επτά μήνες και θα υπάρξουν νέες και βαθιές αλλαγές το φθινόπωρο του 2013. Παράλληλα σε αυτό το 7μηνο αναμένεται να έχουν συνταχθεί και όλα τα προεδρικά διατάγματα για τον «ανασχηματισμό» της Ελληνικής Αστυνομίας με το νέο οργανόγραμμα, τις «συγχωνεύσεις» υπηρεσιών και δημιουργίας υπερ-διοικήσεων…

Στην επετηρίδα των ταξιαρχών το αριθμητικό… βάθος τους πολύ πιθανόν να φθάσει έως και τον 20ο και αντίστοιχα λίγο πάνω από το διπλάσιο στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.

Διαβάστε

Παραμένει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. – Όλες οι πληροφορίες για τις κρίσεις

Τι θα μετρήσει για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Κρίσεις στις ΕΔ στις 7 Μαρτίου – “Αλλάζουν ένας με δύο Αρχηγοί” λένε κυβερνητικές πηγές
 

Στο στόχαστρο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ο Α/ΓΕΕΘΑ για τη δημόσια τοποθέτηση περί “ελληνικού γένους”

 


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία
Αναπάντητα ερωτήματα για το νεκρό 3χρονο κορίτσι του Παλαιού Φαλήρου - Προμελέτη και συγκάλυψη «δείχνουν» τα ευρήματα
Η μητέρα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή όπου καλείται να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων - Η ίδια πέφτει σε αντιφάσεις και αλλάζει συνεχώς την ομολογία της
Το δώμα που έμενε η οικογένεια στα Πατήσια