Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξενοδοχειακό deal στην Κρήτη: Η διεθνής Rosewood αποκτά το εμβληματικό Blue Palace, ιδιοκτησίας Σμπώκου στην Ελούντα

Ξενοδοχειακό deal στην Κρήτη: Η διεθνής Rosewood αποκτά το εμβληματικό Blue Palace, ιδιοκτησίας Σμπώκου στην Ελούντα

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά, με αφετηρία την Κρήτη επισημοποίησε ο διεθνής όμιλος Rosewood Hotels & Resorts®, συνάπτοντας επιχειρηματική συμφωνία με την Phāea (Golf Residences S.A.) των Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, για την μετατροπή του εμβληματικού Blue Palace στην Ελούντα σε Rosewood Blue Palace, με προοπτική να υποδεχθεί εκ νέου επισκέπτες το 2025.

Για την επιλογή του Blue Palace ως το μέρος που θα φιλοξενήσει τη Rosewood στην Ελλάδα η Sonia Cheng, διευθύνουσα σύμβουλος του Rosewood Hotel Group δήλωσε ότι: «Σε έναν επιβλητικό τόπο που έχει συναρπάσει τους εξερευνητές ανά τους αιώνες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σηματοδοτήσουμε την είσοδό μας στην Ελλάδα, με αυτό το εκπληκτικό resort».

Το όραμα της οικογένειας Σμπώκου

Το resort ανήκει στην ελληνική εταιρεία Phāea (Golf Residences S.A.) και η νέα του εικόνα θα σχεδιαστεί με στόχο να εκφράσει τη συνολική φιλοσοφία της Rosewood A Sense of Place®, αντλώντας έμπνευση από τη διαχρονική αισθητική των ελληνικών νησιών.

Η Αγάπη και η Κωστάντζα Σμπώκου, συν-διευθύνουσες σύμβουλοι των Phāea, ξενοδόχοι δεύτερης γενιάς, με αφορμή το νέο κεφάλαιο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ανέφεραν ότι «Για δύο δεκαετίες, το Blue Palace έχει υπάρξει το εγχείρημα της καρδιάς μας, η κληρονομιά της οικογένειάς μας, μνεία στην αληθινή ψυχή της Κρήτης, μια ιστορία που χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική φιλοξενία και την αφοσίωση στη λεπτομέρεια. Για το επόμενο κεφάλαιο του Blue Palace, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε ιδανικότερο συνοδοιπόρο από τη Rosewood Hotels and Resorts, γνωστή για την υποδειγματική της προσέγγιση, τη διαχρονική κομψότητα και τις εξαιρετικές εμπειρίες που δημιουργεί».

Τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου

Το θέρετρο, που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, θα διαθέτει 154 δωμάτια και σουίτες, 85 από τα οποία με ιδιωτικές πισίνες. Η ολική ανακαίνιση του Rosewood Blue Palace έχει σχεδιαστεί από την ελληνική αρχιτεκτονική εταιρεία K-Studio, με έμπνευση από την κρητική ταυτότητα. Ο επανασχεδιασμός των τριών από τα έξι εστιατόρια έχει ανατεθεί στην Αφροδίτη Κρασσά, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, με ελληνική καταγωγή και έδρα το Λονδίνο.

Η Rosewood Hotels & Resorts διαχειρίζεται ένα δίκτυο 32 πολυτελών ξενοδοχείων, resort και residences σε 19 χώρες και το Rosewood Blue Palace θα ενταχθεί σε ένα αξιόλογο portfolio ξενοδοχειακών μονάδων στην Ευρώπη, όπως τα Rosewood London, Rosewood Castiglion del Bosco, Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel, Rosewood Villa Magna και Rosewood Vienna. Επιπλέον, εντός του 2024 θα ενταχθούν στο δίκτυο ξενοδοχείων τα Rosewood Munich, Rosewood Amsterdam και Rosewood Schloss Fuschl.

Όσον αφορά τα Phāea (Golf Residences SA.) η εταιρεία διαθέτει σήμερα 4 ξενοδοχειακές μονάδες με την επωνυμία Phāea, κάθε μια από τις οποίες λειτουργεί με σεβασμό στον πολιτισμό, την κληρονομιά και το περιβάλλον της Ελλάδας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις