Ελλάδα

“Ξηλώθηκε” το αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης – Άφησαν ελεύθερους αλλοδαπούς που ταξίδευαν με πλαστά έγγραφα

“Ξηλώθηκε” το αστυνομικό τμήμα της Σαντορίνης, με απόφαση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς τέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο τμήμα, κατέστρεψαν τα πλαστά έγγραφα εννέα αλλοδαπών και τους άφησαν ελεύθερους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας – πρόκειται για δύο αρχιφύλακες, τον υπαρχιφύλακα και έναν αστυφύλακα- για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και των διατάξεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, στις 17 Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στο αεροδρόμιο του νησιού, όταν τους παραδόθηκαν από υπαλλήλους εταιρείας εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν στη Βιέννη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αντί να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, κατέστρεψαν τα πλαστά έγγραφα και τους άφησαν ελεύθερους.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρης Δαβαράκης: Ο Γιωτόπουλος, αυτό το ψυχρό κτήνος, 17 ανθρώπους έστειλε στον τάφο, να μην εκτίσει 25 χρόνια ποινή; – Η απάντηση στην Έλενα Ακρίτα
Ο Άρης Δαβαράκης θυμάται τη δολοφονία του Κωστή Περατικού από τη 17 Νοέμβρη και γράφει για την χήρα του: «Έλενα Ακρίτα - θα την θυμάσαι την Λία από τις τότε παρέες. Τριών και πέντε ήταν τα παιδάκια της τότε...»
Αλέξανδρος Γιωτόπουλος 9