Ελλάδα

ΚΤΕΛ: Απεργία στα λεωφορεία την Τρίτη

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι αποδοχές τους παραμένουν «παγωμένες» εδώ και 17 χρόνια
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο Τρίτη (3.11.26) οι εργαζόμενοι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, με βασικό αίτημα την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η απεργία στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ αφορά εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων και οργανώνεται από την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

Η Ομοσπονδία ζητά ενιαία ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας για το σύνολο του προσωπικού στα ΚΤΕΛ της χώρας, καθώς και αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στα αιτήματα περιλαμβάνονται επίσης προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι αποδοχές τους παραμένουν «παγωμένες» εδώ και 17 χρόνια, ενώ συνδέουν την ενίσχυση του προσωπικού με την αποτροπή περαιτέρω υποβάθμισης του επαγγέλματός τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΜΚΟ Παιδική Χαρά: «Μάζεψαν 63.000 ευρώ και μας έδωσαν μόνο 40.000» καταγγέλλει ο πατέρας 12χρονης με σοβαρό πρόβλημα υγείας
«Όταν διαμαρτυρηθήκαμε και δημιουργήθηκε ένταση, μας είπαν ότι θα κρατούσαν το υπόλοιπο ποσό στην τράπεζα για δύο με τρία χρόνια», λέει στο newsit.gr ο πατέρας της Αγγελικής που απευθύνθηκε στην ΜΚΟ του Φιρινίδη
Κωνσταντίνος Φιρινίδης