Ελλάδα

Κύκλωμα με “μαϊμούδες” τρίτεκνες οικογένειες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν υπουργείο Παιδείας και Οικονομικών. 

 
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κύκλωμα αναλάμβανε έναντι αδράς αμοιβής να δημιουργεί τρίτεκνες οικογένειες-«μαϊμούδες» και ψεύτικες κηδεμονίες ανακάλυψε το υπουργείο Παιδείας. Τα παιδιά των οικογενειών αυτών τύχαιναν ευνοϊκότερης μεταχείρισης κατά την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια ή τη μετεγγραφή τους σε ελληνικά πανεπιστήμια.

 
Ήδη η υπουργός ‘Αννα Διαμαντόπουλου έστειλε τον φάκελο με τα πλήρη στοιχεία των πλαστών υιοθεσιών, αλλά και των πλαστών κηδεμονιών στην Εισαγγελία Αθηνών για τα περαιτέρω.
 
Το κύκλωμα άρχισε να λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια στην Αθήνα αλλά και στη Λευκωσία με πλήρη μυστικότητα. Οι τρίτεκνες οικογένειες-«μαϊμούδες» κατέβαλλαν πλέον λιγότερους φόρους.
 
Σύμφωνα με το “Βήμα” το κύκλωμα, δρούσε ταυτόχρονα σε Αθήνα και σε Λευκωσία και στοχοποιούσε οικογένειες με μικρή οικονομική επιφάνεια που είχαν δύο ή τρία παιδιά. Στη συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι, συνήθως οικογένειες με ένα παιδί, τις πλησίαζαν και… προσέφεραν το παιδί τους για υιοθεσία μαζί με ένα ποσό, γύρω στις 50.000 ευρώ η μέση ταρίφα. Αυτό το παιδί πλέον ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας είχε τη δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης στα ελληνικά πανεπιστήμια ή μετεγγραφής από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. Και επειδή ο νόμος περί υιοθεσιών θεωρείται χρονοβόρος και αυστηρός, έπιαναν αμέσως δουλειά κάποιοι μυημένοι συμβολαιογράφοι για να συντάξουν τα πλαστά συμβόλαια υιοθεσίας.
 
Έτσι οι πάντες έμεναν πλήρως ικανοποιημένοι. Ήταν τόσο οργανωμένοι όσοι ενέχονταν στο κύκλωμα με τις πλαστές υιοθεσίες που γρήγορα επέκτειναν τις μπίζνες τους στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Λευκωσία. Ανακάλυψαν μια διάταξη του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά των ομογενών στο εξωτερικό μπορούν με ευνοϊκότερους όρους να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Κύπριοι που θέλουν να εισαχθούν σε ελληνικά πανεπιστήμια δίνουν στην Κύπρο διαφορετικές εξετάσεις.
 
Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά των ελλαδιτών αξιωματικών που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ ή στην κυπριακή Εθνοφρουρά. Έτσι ανακάλυπταν, πολλές φορές και μέσω του Διαδικτύου, κυπριακές οικογένειες και τους προσέφεραν χρήματα για πλαστή υιοθεσία των παιδιών τους , ώστε να φαίνονται ότι έχουν σοβαρό λόγο να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις στην Κύπρο, και έτσι να εισάγονται πιο εύκολα στα ελληνικά πανεπιστήμια, εις βάρος βεβαίως άλλων παιδιών.
 
 
 
 
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έγραφαν «μαϊμού» φυσικοθεραπείες και θησαύριζαν σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Με χειροπέδες 2 ορθοπεδικοί και ένας φυσικοθεραπευτής στον Πειραιά
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί και εκτελεστεί εικονικά 1.961 παραπεμπτικά, που αντιστοιχούν σε 19.610 συνεδρίες φυσικοθεραπείας, με χρήση 1.683 ΑΜΚΑ ασφαλισμένων
Γιατρός
Θεσσαλονίκη: Άνδρας βιντεοσκοπούσε 45χρονη σε τουαλέτες αθλητικού κέντρου – «Ούρλιαζα και κλωτσούσα την πόρτα να την σπάσω»
«Ξαφνικά βλέπω από το διαχωριστικό των δύο γυναικείων τουαλετών κάτι μαύρο να κινείται. Βλέπω ότι κάποιος είχε το κινητό του ανοιχτό με την κάμερα και ότι τραβάει»
Άνδρας βιντεοσκοπούσε 45χρονη στις τουαλέτες αθλητικού κέντρου
Περιστέρι: «Τους δίναμε ρούχα αλλά φορούσαν τα ίδια βρώμικα και σκισμένα» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τα 6 παιδιά που ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες
«Αυτά τα παιδάκια σίγουρα θα έχουν πάθει καμιά πνευμονία. Ήταν ανατριχιαστική κατάσταση» λέει ο διευθυντής του σχολείου των παιδιών της οικογένειας
Το σπίτι τρώγλη στο Περιστέρι
7