Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Κύκλωμα ναρκωτικών: Προφυλακιστέοι οι δέκα κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και δυο λιμενικοί

Κύκλωμα ναρκωτικών: Προφυλακιστέοι οι δέκα κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και δυο λιμενικοί

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι δέκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το κύκλωμα ναρκωτικών με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματικών σε θέσεις κλειδιά στην ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά καθώς και έγκλειστων στις φυλακές.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή μάλιστα του ενός εκ των δύο εμπλεκομένων λιμενικών βρέθηκε συνολική ποσότητα περίπου 8 κιλών ναρκωτικών τα οποία φέρονται να προέρχονται από τις ποσότητες που είχε κατασχέσει το λιμενικό.

Και οι δέκα κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν βαρύτατες κατηγορίες όπως εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ιθύνων νους της οργάνωσης φέρεται έγκλειστη των φυλακών, 71 ετών. Νταν επιφορτισμένη με όλο το επιχειρησιακό σκέλος. Είχε αναπτύξει το δίκτυο προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών. Επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα μέλη χρησιμοποιώντας συνθηματικά και προσωνύμια.

Επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα μέλη χρησιμοποιώντας συνθηματικά:

-«μηχανάκια» ή «πληροφορίες»: ποσότητες ναρκωτικών
-«βραστό» ή«γατάκια»: κοκαΐνη
-«μονόζυγο»: ζυγαριά ακριβείας,
-«δραχμή»: γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας

Ο ένας αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος ήταν ο κύριος προμηθευτής των ναρκωτικών ουσιών. Εκμεταλλευόμενος την θέση – κλειδί, στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά όπου υπηρετούσε εξασφάλιζε την κοκαϊνη από τις κατασχεμένες ποσότητες. Έτσι, το κόστος για το κύκλωμα ήταν μηδενικό και τα κέρδη τεράστια. (

Ο ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος παρείχε κάλυψη. Εκ της θέσεώς του παρείχε την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή.

Κάποιοι εκ των υπόλοιπων κατηγορουμένων δήλωσαν τοξικοεξαρτημένοι

«Πάντοτε διαβιούσα πολύ λιτά αφού η οικονομική μου κατάσταση δεν ήταν καλή. Οικονομικά, πέραν του προνοιακού επιδόματος που ελάμβανα, με βοηθούσε ο έτερος αδερφός μου, με τον οποίο οι σχέσεις μας τυγχάνουν σχεδόν τυπικές», δήλωσε η 62χρονη κατηγορούμενη.

«Από την ηλικία των 17 ετών είμαι χρήστρια ναρκωτικών ουσιών. Κάπνιζα και καπνίζω κάνναβη. Ποτέ μου δεν το έκρυψα», είπε η 63χρονη κατηγορούμενη.

Κατά πληροφορίες πάντως, ο ένας από τους κατηγορούμενους λιμενικούς φέρεται να έχει ισχυριστεί πως είχε διεισδύσει ως «μυστικός» στο κύκλωμα. Ο άλλος αρνείται τις κατηγορίες.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις