Ελλάδα

Κύκλωμα σε ελληνική πρεσβεία στην Ασία έβγαζε παράνομες βίζες – Καρατομήθηκε ο πρέσβης

Οι ελληνικές αρχές εξάρθρωσαν ένα μεγάλο κύκλωμα το οποίο έφτιαχνε και προμήθευε πλαστές βίζες Σένγκεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, το κύκλωμα είχε αφετηρία ελληνική πρεσβεία σε μεγάλη χώρα της Ασίας και σε αυτό εμπλέκονται τόσο ο ίδιος ο πρέσβης όσο και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Ο πρέσβης έχει ήδη απομακρυνθεί από τη θέση του, με τις Αρχές να βρίσκουν εκατοντάδες χιλιάδες πλαστές βίζες στο γραφείο του στην πρεσβεία.

Η ταρίφα του κυκλώματος έφτανε μέχρι και τις 4.000 ευρώ και προμήθευε τους «πελάτες» του με πλαστές τουριστικές βίζες Σένγκεν.

Οι πελάτες του κυκλώματος των παράνομων εγγράφων έφταναν αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια μπορούσαν να μεταβούν σε λοιπές χώρες του εξωτερικού. Ουσιαστικά διανυκτέρευα για λίγα 24ωρα στην Ελλάδα και μετά έφευγαν στο πλαίσιο ενός μεγάλου δικτύου λαθρομετανάστευσης.

Από τις Αρχές έχουν ταυτοποιηθεί 80 άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις βίζες, ενώ σε έλεγχο που έγινε στην πρεσβεία βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του πρέσβη χιλιάδες πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Μάλιστα μετέβησαν στην συγκεκριμένη χώρα ελεγκτές του υπουργείου Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύλληψη και πρόστιμο σε 56χρονο, για φωτιά από αμέλεια στην περιοχή Πλατάνα Ευβοίας
Mετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες ανακριτικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με εντολή εισαγγελέα, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο
Σύλληψη και πρόστιμο σε 56χρονο, για φωτιά από αμέλεια στην περιοχή Πλατάνα