Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κυνηγετικοί Σύλλογοι: Τέλος κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία

Κυνηγετικοί Σύλλογοι: Τέλος κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία
ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της χώρας, ο ένας μετά τον άλλο, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναστείλουν κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και άλλους φορείς του δημοσίου.

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι αντιδρούν στη συνεχιζόμενη απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως άδικη, παράλογη και ζημιογόνα για μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες. Μάλιστα, κάνουν λόγο για “ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη επίθεση από την κυβέρνηση, εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας”.

Παράλληλα, οι κυνηγετικοί σύλλογοι γνωστοποιούν πως πλέον αναστέλλουν τη συμμετοχή των μελών τους από τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, από τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, από τα συνεργεία για την συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας, καθώς, επίσης, και από τις συλλογές δειγμάτων για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και άλλα μολυσματικά νοσήματα.

Κυνηγετικοί Σύλλογοι: Αυτό που κάνουμε είναι σπορ

Οι κυνηγοί που δήλωναν “παρόντες” μέσω των συλλόγων τους σε όλες τις δραστηριότητες της Πολιτικής Προστασίας, όπως σε περιπολίες κατά την αντιπυρική περίοδο, πλέον θα απέχουν μέχρι νεοτέρας, αναφέρει στο GRTimes.gr, o πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς και Περιχώρων, Νίκος Τσιαγκάλης.

“Το κυνήγι θεωρείται τυπικά και ουσιαστικά ως άθληση και είναι σαν να λέμε ότι επιτρέπονται όλα τα αθλήματα, εκτός π.χ. του μπάσκετ. Τους ενοχλεί η πράξη φαίνεται και γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να απέχουμε από όλες αυτές τις δραστηριότητες που μας χρειαζόταν το κράτος. Όχι μόνο ο δικός μας Σύλλογος, έχει γίνει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση από όλους τους Συλλόγους και το ξεκινήσαμε ως μια απλή ένδειξη διαμαρτυρίας, μήπως και μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για αυτήν την αδικία”, ανέφερε ο κ. Τσιαγκάλης.

Ο ίδιος τονίζει πως οι κυνηγοί πληρώνουν άδειες και ενισχύουν μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες, διαθέτοντας χρήματα σε καύσιμα, σκυλοτροφές, καταλύματα, ταβέρνες, προσθέτοντας πως πέρα από αυτό, πάντοτε συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως τη γρίπη των πτηνών και στον περιορισμό των αγριογούρουνων για να εμποδιστεί η διασπορά της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, αλλά και όπου αλλού χρειαζόταν.

Μέχρι στιγμής, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν επίσημα ή ανεπίσημα και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Ελασσόνας, Δεσκάτης, Λάρισας, Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων και Κιλκίς.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις