Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Κύπρος: «Είχαν μικροκαβγάδες καθημερινά με τον συγκάτοικό του», λένε συγγενείς του 40χρονου Έλληνα

Κύπρος: «Είχαν μικροκαβγάδες καθημερινά με τον συγκάτοικό του», λένε συγγενείς του 40χρονου Έλληνα

Στο νεκροτομείο για την αναγνώριση της σορού του αδικοχαμένου Έλληνα Αθανάσιου Κώτσλη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες, Κυριακή (06.08.2023) στην Κύπρο, βρίσκεται ο αδερφός του άτυχου 40χρονου.

Απαρηγόρητος και χωρίς να βρίσκει λόγια για τον χαμό του Σάκη -όπως τον φώναζαν όλοι- ο αδερφός του άτυχου Έλληνα, που βρήκε τραγικό θάνατο στην Κύπρο, μιλάει στο newsit.gr. “Τον χάσαμε. Δεν ξέρω τίποτα. Είχε κάποια προβλήματα με τον συγκεκριμένο ως προς την συγκατοίκηση}.

“Πήγε άδικα ο Σάκης μας”, λέει στο newsit.gr άτομο από το στενό περιβάλλον του 40χρονου Έλληνα και προσθέτει ότι έμενε λίγους μήνες σε ένα διαμέρισμα μαζί με την Βουλγάρα αρραβωνιαστικιά του και άλλα τρία άτομα για οικονομικούς λόγους και προσπαθούσε να φτιάξει τη ζωή του.

«Τους άκουσα να τσακώνονται»

“Πώς να ‘μαστε; Κ εμείς έχουμε μπερδευτεί. Η αρραβωνιαστικιά του, που είναι από την Βουλγαρία, τον βρήκε κάτω στο έδαφος. Τους άκουσε να τσακώνονται. Χθες που την είδα, ήταν σε σοκ μες τα αίματα. Όλοι μαζί έμεναν για λίγο καιρό-μερικούς μήνες μέχρι να τα καταφέρει οικονομικά προκειμένου να νοικιάσουν μόνοι τους ένα σπίτι”.

Οι συγκρούσεις του 40χρονου με τον Ιρανό συλληφθέντα δεν ήταν κάτι καινούργιο, όπως εξηγεί στο newsit.gr, άνθρωπος από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον. “Με τον συγκάτοικο είχαν μικροκαβγάδες αλλά καθημερινά πράγματα π.χ. για το νεσκαφέ, για την μουσική και άλλες τέτοιες μικροδιαμάχες. Εγώ νομίζω τώρα ότι καβγάδισαν επειδή ξέχασε τα κλειδιά του και ξύπνησε τον Ιρανό να του ανοίξει και πάνω στον καβγά εκείνος τον έσπρωξε. Δεν πιστεύω ότι ήταν προμελέτης”.

Η μητέρα του άτυχου άντρα μένει στην Πτολεμαΐδα, που είναι η πόλη καταγωγής της οικογένειας. Ο 40χρονος μαζί με τους δύο αδερφούς του είχαν αποφασίσει να μετακομίσουν για πάντα στην Κύπρο και έτσι έγινε. Ο Σάκης έφυγε το 2012 και έλαχε να αφήσει την τελευταία του πνοή στην Μεγαλόνησο. Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η ηλικιωμένη μητέρα του, την ενημέρωσε για το χαμό του γιου της από κοντά η κόρη της -και αδερφή του αδικοχαμένου- η οποία και εκείνη μένει στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Ο 40χρονος Σάκης είχε χωρίσει από την πρώην γυναίκα του, με την οποία είχε κάνει τέσσερα παιδιά και όλα τους είναι κάτω από 9 ετών. Πλέον, ήθελε να ξαναφτιάξει τη ζωή του με τη νέα σύντροφό του, αλλά η μοίρα του έπαιξε το χειρότερο παιχνίδι.

Η στενή συγγενής του 40χρονου Έλληνα αναφέρει στο newsit.gr ότι η οικογένεια του ενός από τα τέσσερα αδέρφια του αδικοχαμένου ενημέρωσε την πρώην σύζυγό του. “Δεν μπορεί να το πιστέψει. Είναι σε σοκ και άρνηση. Και έχουν τέσσερα παιδιά και όλα είναι μικρά. Δεν ξέρω καν αν το είπε στα παιδάκια”.

Εξετάζεται και το σενάριο του δυστυχήματος

Οι κυπριακές αρχές συνέλαβαν τον Ιρανό για φόνο εκ προμελέτης, ωστόσο η αστυνομία διερευνά και το ενδεχόμενο δυστυχήματος. Ο 40χρονος κατέβηκε από το διαμέρισμα μαζί με την αρραβωνιαστικιά του και η κοπέλα διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει το κινητό της στο διαμέρισμα. Ανέβηκε πάνω ο ίδιος για να το πάρει, όμως δεν κρατούσε κλειδιά.

Η συμβία του είπε στην κατάθεση της ότι τον άκουσε να χτυπά την πόρτα και να λέει “άντε πόση ώρα;” αλλά δεν είχε οπτική επαφή με το χώρο.

Ο αδικοχαμένος βρέθηκε κάτω από την πυλωτή κάτω από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στην πίσω πλευρά της πολυκατοικίας.

Στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου διέμεναν 5 άτομα. Ο άτυχος 40χρονος μαζί με την Βουλγάρα αρραβωνιαστικιά του, ο Ιρανός συλληφθείς και ένας Βούλγαρος με τον γιο του, οι οποίοι την ώρα της δολοφονίας ή δυστυχήματος δεν βρίσκονταν στο σπίτι.

Αρνείται κάθε εμπλοκή του ο Ιρανός – Τα σενάρια και τα κενά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Ιρανός στην κατάθεσή του αρνείται κάθε ανάμειξη και λέει ότι εκείνη την ώρα κοιμόταν. Ο συλληφθέντας κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης, ωστόσο τα δύο σενάρια που εξετάζονται από τις αρχές της κυπριακής Δημοκρατίας -Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας- είναι είτε να του άνοιξε την πόρτα ο Ιρανός και να έγινε μία πάλη μεταξύ των δύο αντρών και να τον πέταξε από το μπαλκόνι, είτε να ήταν εντέλει δυστύχημα, π.χ. ο άτυχος 40χρονος, με κάποιον τρόπο να επιχείρησε να ανέβει στο διαμέρισμα, σκαρφαλώνοντας στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου.

Υπάρχουν, όμως, αρκετά κενά όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο εντέλει κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου.

Επιπλέον, ενώ αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι πριν ακριβώς την στιγμή του τραγικού συμβάντος είχε προηγηθεί μια μεγάλη διαμάχη μεταξύ του αδικοχαμένου Έλληνα με τον Ιρανό, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένας μεγάλος καβγάς εκτυλίχθηκε μεταξύ των αντρών την προηγούμενη μέρα (Σάββατο (5.08.2023).

Το βλέμμα πλέον είναι στο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου 40χρονου Έλληνα Αθανάσιου Κώτσλη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις