Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κυψέλη: Σε σοκ οι μαθητές του γυμνασίου που έγινε η επίθεση με μαχαίρι και σφυρί – Σπεύδουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί

Κυψέλη: Σε σοκ οι μαθητές του γυμνασίου που έγινε η επίθεση με μαχαίρι και σφυρί – Σπεύδουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί

Σε σοκ βρίσκονται όλοι στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη μετά την επίθεση που δέχτηκε με σφυρί μαθητής και με μαχαίρι ο διευθυντής του σχολείου. Στον εισαγγελέα σήμερα ο δράστης της επίθεσης.

Μετά μάλιστα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας στο σχολείο σήμερα θα βρίσκεται ο ψυχολόγος του Γυμνασίου αλλά και ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από το ΚΕΔΑΣΥ προκειμένου να συμπαρασταθούν στους μαθητές.

Να σημειωθεί ότι το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (26.03.2024) όταν ένας 19χρονος από τη Γεωργία μπήκε στο γυμνάσιο στην Κυψέλη προκειμένου να ξεκαθαρίσει μία διαμάχη που είχε ο αδερφός του με έναν άλλον μαθητή. Μάλιστα ο δράστης επιτέθηκε και στους αστυνομικούς  που πήγαν να τον συλλάβουν.

Ο 19χρονος αρχικά όρμηξε  στον μαθητή από τη Νιγηρία με σφυρί και στη συνέχεια, μαχαίρωσε τον διευθυντή του σχολείου που προσπάθησε να τους χωρίσει.

Ο δράστης, με καταγωγή από τη Γεωργία, θέλησε να τιμωρήσει τον Νιγηριανό μαθητή, επειδή είχε διαπληκτιστεί πριν από λίγες ημέρες, με τον μικρότερο αδελφό του που φοιτά στο ίδιο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλησε να εκδικηθεί και τον διευθυντή, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιστατικό.

Τι λέει ο μαθητής που δέχτηκε επίθεση με σφυρί

«Μου έριξε στο κεφάλι με το σφυρί και μαχαίρωσε τον διευθυντή στην κοιλιά» λέει στο newsit.gr ο 18χρονος Νιγηριανός που δέχτηκε το πρωί της Τρίτης (26.03.2024) από 19χρονο Γεωργιανό στο Γυμνάσιο στην Κυψέλη.

Ο 18χρονος είπε ότι η αρχή του κακού έγινε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας όταν πάλι ο Γεωργιανός δράστης προσπάθησε να στήσει κι άλλο σκηνικό. «Την Πέμπτη αυτός μου είπε “γιατί έβρισες τον μπαμπά μου;”. Εγώ τότε του είπα “δεν έκανα τίποτα, άσε με ήσυχο».

Όμως το «κυνήγι» από τον Γεωργιανό, σύμφωνα με το 18χρονο θύμα, δεν έληξε εκεί. «Την Παρασκευή με ακολούθησαν μετά το σχολείο όταν πήγαινα σπίτι μου. Ήταν πολλοί. Εγώ φοβήθηκα και πήρα δύο μπουκάλια μπύρας για να αμυνθώ. Πήγα σπίτι μου. Το είπα και στον πατέρα μου».

Μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου όμως, ο 19χρονος δράστης επέστρεψε και πάλι, αυτή την φορά μέσα στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών.

«Σήμερα το πρωί μετά την προσευχή είχαμε μπει στην τάξη και ξαφνικά ήρθε αυτός. Μου φώναξε και με χτύπησε”, περιγράφει το θύμα στο newsit.gr και συνεχίζει λέγοντας «σηκώθηκα να πάω στον διευθυντή. Στις σκάλες έβγαλε το σφυρί και μου έριξε στο κεφάλι. Ήρθε ο διευθυντής και τότε τον μαχαίρωσε στην κοιλιά».

Τέλος, το θύμα από τη Νιγηρία μας λέει «δεν φοβάμαι. Είναι η τελευταία μου χρονιά σε αυτό το σχολείο», προσπαθώντας πλέον να ξεχάσει το παρ’ ολίγο μοιραίο πρωί, που μπορεί να του κόστιζε τη ζωή.

Την ίδια ώρα, σοκαρισμένος και αγανακτισμένος να αποδοθεί δικαιοσύνη, είναι ο πατέρας του 18χρονου ο οποίος, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει «φοβηθήκαμε πολύ, είχε μαχαίρι. Θα μπορούσε να σκοτώσει το παιδί μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις