Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυριακή σε ρυθμούς gypsy jazz στην Τεχνόπολη

Τεχνόπολη

Η Τεχνόπολη γιορτάζει το Djangofest με πολύ gypsy jazz μουσική. Οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο, θα προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Το Djangofest, την καθιερωμένη γιορτή της gypsy jazz, υποδέχεται την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων με δράσεις αφιερωμένες στη μουσική του θρυλικού Django Reinhardt. 

Ο Django Reinhardt μεσουράνησε στην Ευρώπη τις δεκαετίες ’30-’40 με τις πρωτότυπες συνθέσεις του και την απίστευτη δεξιοτεχνία του. Δημιούργησε ένα νέο ρεύμα της jazz ολοζώντανο μέχρι σήμερα. Εκτός όμως από την γιορτή της gypsy jazz, παράλληλα, θα πραγματοποιούνται ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού, όπου «διάσημοι» ντετέκτιβ θα αναζητήσουν την κιθάρα του Django και στη συνέχεια θα κατασκευάσουν τις δικές τους. Ένα ταξίδι γύρω από την αλήθεια της μουσικής και τη μουσική της αλήθειας θα φτάσει το κοινό μέχρι την Ισπανία, την Ινδία και την Αργεντινή.

Χορευτικά βήματα και φιγούρες swing αλλά και μία δραματοποιημένη αφήγηση για να γνωρίσουμε όλοι ακόμα καλύτερα τη ζωή και την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Django Reinhardt.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει ευφάνταστες και άκρως διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα χαρίσει αξέχαστες στιγμές στο κοινό!

Δείτε εδώ το πρόγραμμα αναλυτικά.

Είσοδος ελεύθερη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις