Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λαγονήσι: Το προφίλ του άνδρα που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 16χρονο σκιαγραφεί η αστυνομία

Λαγονήσι: Το προφίλ του άνδρα που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 16χρονο σκιαγραφεί η αστυνομία

Τα ίχνη του άνδρα που πυροβόλησε δύο 16χρονους στο Λαγονήσι το βράδυ της Παρασκευής (24.03.2023) αναζητούν οι Αρχές. Συγγενείς των παιδιών αναφέρουν ότι ο δράστης, αφού είχε πυροβολήσει τον 16χρονο, τον έπιασε από τον ώμο και προσπάθησε να τον βάλει με τη βία στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι δύο 16χρονοι προσπέρασαν ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Κολοκοτρώνη στο Λαγονήσι. Τότε ο δράστης κατέβηκε από το όχημα και αφού τους μίλησε σε έντονο ύφος, έβγαλε το όπλο. Το ένα από τα παιδιά γονάτισε και τον παρακάλεσε στα αγγλικά να μην τους κάνει κακό, αλλά εκείνος πυροβόλησε. Το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με διαμπερές τραύμα στο πόδι.

«Περπατούσαμε στην οδό Κολοκοτρώνη και γυρνούσαμε σπίτια μας. Περάσαμε κάποια στιγμή δίπλα από ένα σταθμευμένο τζιπ μαύρο. Συνεχίσαμε να προχωράμε, ξαφνικά ακούμε μια πόρτα αυτοκινήτου να κλείνει δυνατά και βλέπουμε έναν άνδρα να έχει βγει έξω από το αυτοκίνητο. Μας μίλησε με έντονο ύφος, μάλλον στα ρωσικά. Δεν καταλάβαμε τι μας είπε. Στη συνέχεια έβγαλε όπλο και πυροβόλησε προς το μέρος μας», ανέφεραν στην κατάθεσή τους οι 16χρονοι.

Ο κάλυκας του όπλου θα «αποκαλύψει» τον δράστη του πυροβολισμού των 16χρονων στο Λαγονήσι – Που εστιάζουν οι Αρχές

Μάλιστα, συγγενείς των παιδιών αναφέρουν ότι ο δράστης, αφού είχε πυροβολήσει τον 16χρονο, τον έπιασε από τον ώμο και προσπάθησε να τον βάλει με τη βία στο τζιπ.

«Είναι πολύ περίεργο και μυστήριο περιστατικό. Όταν έχεις ένα περιστατικό, για να μπορέσεις να το εξιχνιάσεις, πρέπει αν ξέρεις ποιο είναι το κίνητρο. Το σημείο εκεί είναι ερημικό. Τι να θέλει ένας άνθρωπος εκεί; Μήπως τον είχαν βάλει να φυλάει κάτι εκεί, κάποιον χώρο;», είπε στο MEGA o Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

«Μάλλον μιλούσε ρώσικα» λένε στην κατάθεσή τους οι δυο 16χρονοι που δέχθηκαν πυροβολισμό στο Λαγονήσι

Το προφίλ του δράστη

Στο στόχαστρό των Αρχών, σύμφωνα με το MEGA, έχει μπει ένα μαύρο αυτοκίνητο τύπου τζιπ με φιμέ τζάμια, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δύο 16χρονοι. Μάλιστα, το τζιπ αυτό φαίνεται να το έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, με το υλικό να βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο δράστης της επίθεσης μιλάει ρωσικά, οδηγεί μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια και οπλοφορεί.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις