Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Λαγονήσι: Υπό έλεγχο η φωτιά – Μια προσαγωγή

Λαγονήσι: Υπό έλεγχο η φωτιά – Μια προσαγωγή
Φωτογραφία αρχείου

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Λαγονήσι.
Ένας ηλικιωμένος έχει προσαχθεί.
Φέρεται να ομολόγησε πως “εγώ έβαλα τη φωτιά”.
Σε προληπτική εκκένωση σπιτιών προχώρησε ο δήμος.

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι το Λαγονήσι. Μια πυρκαγιά που προκάλεσε συναγερμό και την προληπτική εκκένωση κάποιων σπιτιών, τα οποία πάντως δεν απειλήθηκαν.

Ο συναγερμός για τη φωτιά στο Λαγονήσι σήμανε περίπου στις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (22.06.2019). Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Άμεσα, δόθηκε επίσης εντολή, να σηκωθούν δυο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο για να κάνουν ρίψεις ώστε να περιοριστεί η φωτιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση αλλά και κάποια δέντρα (πεύκα και ελιές), ενώ την ώρα της φωτιάς στο Λαγονήσι έπνεαν άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Λαγονήσι φωτιά
Φωτογραφία: facebook / Kostas Spirakis

Η κατάσταση άρχισε να ανησυχεί τους κατοίκους καθώς η φωτιά δεν ήταν πολύ μακρυά από σπίτια.

Δείτε εικόνες όπως τις έστειλε στο newsit.gr ο αναγνώστης Γιώργος Γλύκας

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 17:00 αλλά παρέμειναν στο σημείο 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ αποχώρησαν τα εναέρια μέσα.

Δήμαρχος Σαρωνικού: Έστειλαν αεροσκάφος που… χάλασε

Με εντολή του δήμου, μερικά σπίτια εκκενώθηκαν προληπτικά προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο δήμαρχος Σαρωνικού, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του ΣΚΑΙ ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αποκάλυψε δε ότι το ένα από τα αεροπλάνα που στάλθηκαν… χάλασε, και στην θέση του πήγε άλλο.

Μια προσαγωγή

Από έναν ηλικιωμένο άνδρα φαίνεται πως ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στο Λαγονήσι.

Ο ηλικιωμένος άνδρας προσήχθη από άνδρες της αστυνομίας που έσπευσαν στο Λαγονήσι, οι οποίοι τον βρήκαν στην περιοχή και έφερε ελαφρά εγκαύματα στα χέρια.

«Εγώ έβαλα τη φωτιά κατά λάθος» φέρεται να είπε ο ηλικιωμένος άνδρας στους αστυνομικούς. Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια εργασιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις