Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Λαγός: Το “τερμάτισε”! Ένταση, βρισιές και απολογία για γέλια και για κλάματα

Λαγός
Φωτογραφία: Intime

“Γελάνε και οι πέτρες” είπε στο δικαστήριο ο Γιάννης Λαγός και… κάπως έτσι είναι τα πράγματα απλά όχι όπως ακριβώς τα εννοούσε.
Υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ πως διώκεται γιατί είναι… φιλάνθρωπος!
“Πυρά” και εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης.
“Σκουπίδι, δολοφόνε” του φώναζαν φίλοι και συγγενείς του Παύλου Φύσσα καθώς αποχωρούσε.

Με τους συγγενείς και τους φίλους του Παύλου Φύσσα να φωνάζουν «φασίστα, δολοφόνε, σκουπίδι» ενώ πριν μικρός αριθμός ατόμων χειροκρότησε τον Γιάννη Λαγό ολοκληρώθηκε η απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και στην κατάληξη της απολογίας του τόνισε πως δεν αποδέχεται την ελληνική Δικαιοσύνη.

«Δεν αποδέχομαι την ελληνική Δικαιοσύνη, απλά είμαι εδώ για να τα πω. Εμένα δεν θα με κάνετε να φοβηθώ, είμαι περήφανος Έλληνας πολίτης. Μπήκα φυλακή και κινδυνεύω να καταδικαστώ γιατί έδωσα τρόφιμα και αίμα σε Έλληνες.

Εδώ και τέσσερα χρόνια συζητάτε για μερικές φωτογραφίες και κάθεστε εκεί και λέτε να απολογηθώ για μηνύματα που δεν υπάρχει η απάντηση του συνομιλητή. Δεν τολμάτε να αντιμετωπίσετε αυτά που έχουν γίνει, δεν έχετε το σθένος να αντιδράσετε» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Λαγός

“Γελάνε και οι πέτρες” είπε ο Λαγός σε μια στιγμή… ακούσιας αυτοκριτικής;

Λαγός

Ο κατηγορούμενος τόνισε πως βρίσκεται στο εδώλιο για εγκληματική οργάνωση χωρίς να έχουν βρεθεί όπλα ή χρήματα, καταλήγοντας «γελάνε και οι πέτρες», ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τον εθνικοσοσιαλισμό ή τον ναζισμό.

«Θα απαντήσω αν μου πείτε ότι διωκόμαστε για τις πολιτικές μας πεποιθήσεις» τόνισε.

Παράλληλα, δέχθηκε επανειλημμένες ερωτήσεις γύρω από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Νικ. Μιχαλολιάκο το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα. «Δεν έκρινα ότι έπρεπε να του πω. Είχα αναστατωθεί εγώ, ο υπεύθυνος της Νίκαιας. Δεν είχα καταλήξει τί συνέβαινε. Δεν ήξερα αν αυτός ο άνθρωπος είχε κάποια σχέση ή όχι με τη Χρυσή Αυγή».

Click4more: Δίκη Χρυσής Αυγής: “Περαστικός” ο Ρουπακιάς – «Δεν ενημέρωσα τον Μιχαλολιάκο» τα λόγια του Λαγού

Παράλληλα, δήλωσε την εμπιστοσύνη του προς τον πυρηνάρχη Νίκαιας, ένα «εξαιρετικό παιδί» το οποίο «πίστεψα όταν μου είπε ότι δεν είχε εμπλοκή με τη δολοφονία».

Ο πρώην βουλευτής εξαπέλυσε και επίθεση σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων χαρακτηρίζοντας τους «κουκουλοφόρους» και «δασκαλεμένους» ενώ ανέφερε πως ιεραρχία υπήρχε μόνο σε πολιτικά ζητήματα, όπου το πολιτικό συμβούλιο αναφερόταν στον αρχηγό.

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως δεν υπήρχε στρατιωτική οργάνωση και χαρακτήρισε την επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ, ιδεολογική μάχη. «Ήταν μια ιδεολογική μάχη. Εκείνη την ημέρα με τραμπούκικη τακτική όπως πάνε οι κουμουνιστές πάντα έγινε ότι έγινε. Υπήρχαν εκατέρωθεν τραυματισμοί αλλά τα παιδιά της Χρυσής Αυγής δεν πήγαν να πουν ότι τους επιτέθηκαν» τόνισε.

Όσον αφορά στην επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών τόνισε «έμαθα για το περιστατικό αλλά δε με ενδιέφερε γιατί κανείς από αυτούς που φέρονται να συμμετείχαν στην υπόθεση δεν ήταν κανένας στη Χρυσή αυγή, πλην ενός, του Πανταζή, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία σχέση. Αυτό που είπα ήταν πως αν ευθύνονται Χρυσαυγίτες, καλά έκαναν και τους έπιασαν. Δεν θα προστατεύσω κάποιον που επιτέθηκε».

Λαγός

Το δικαστήριο διέκοψε για την 6η Νοεμβρίου οπότε και έχει κληθεί να απολογηθεί ο τελευταίος των κατηγορούμενων και γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκος.

Φωτογραφίες: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις