Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Λαϊκό Νοσοκομείο: Πέθανε διασωληνωμένος με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ

Λαϊκό Νοσοκομείο: Πέθανε διασωληνωμένος με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ

Στο «κόκκινο» βρίσκονται πλέον και τα νοσοκομεία της Αττικής, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Mega, η κατάσταση που επικρατούσε κατά την εφημερία του Λαϊκού Νοσοκομείου, που έληξε στις 8 το πρωί, ήταν εφιαλτική.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας ασθενής με κορονοϊό που ήταν διασωληνωμένος σε κρεβάτι εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο πέθανε κατά τη διάρκεια της εφημερίας, χωρίς να προλάβει να μπει στην εντατική. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αυτή τη στιγμή σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται 40 άτομα, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια. Μάλιστα, στις κλινικές υπάρχουν 25 με 30 ράντσα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη υπήρχαν 73 αιτήματα για κλίνες σε ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, με τα 50 αιτήματα να έρχονται μόνο από την Αττική. Μέσα σε μία ημέρα τα αιτήματα αυξήθηκαν δραματικά, τα οποία έφτασαν τα 100. Από αυτά, τα 70 αφορούν την Αττική.

Λινού: Να «σφίξουν» τα μέτρα για όλους

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένη και η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού η οποία τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη πως πρέπει όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, να φορούν μάσκα, ενώ τα μέτρα θα πρέπει να σφίξουν τα μέτρα και να μπει φρένο στον συνωστισμό.

 

«Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να κινητοποιηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα, ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα φάρμακα που μπορούν να δοθούν εκτός νοσοκομείου στους ανθρώπους τις 3 πρώτες ημέρες, για να μειώσουμε το φόρτο των νοσοκομείων» σημείωσε η κ. Λινού. Υπογράμμισε πως τα μονοκλωνικά αντισώματα ή τα χάπια της Merck, αποτελούν θεραπείες που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα νοσηλείας.

Τόνισε πως πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ και σχολεία: «Η διασπορά δεν θα ελαττωθεί. Αυτή τη στιγμή η ανοσία μεταξύ εμβολιασμένων που εμβολιάστηκαν μέχρι πριν 6,7,8 μήνες πέφτει. Είχαμε στις ΜΕΘ 5% εμβολιασμένους και πλέον έφτασε το 10% και 12%».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις