Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΛΑΡΚΟ: Δύο νέες ρυθμίσεις στη Βουλή – Τι προβλέπουν

ΛΑΡΚΟ: Δύο νέες ρυθμίσεις στη Βουλή – Τι προβλέπουν

Δύο ρυθμίσεις για τη ΛΑΡΚΟ φέρνει το τελευταίο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που ξεκινά σήμερα η συζήτησή του στη Βουλή.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, παρατείνεται η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ για ένα ακόμα χρόνο όπως και η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ειδικότερα:

1. Παρατείνεται η ειδική διαχείριση της εταιρείας έως τις 7 Φεβρουαρίου 2024, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διάθεση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ και του Δημοσίου στον επενδυτή που προέκυψε μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο παράλληλων διαγωνιστικών διαδικασιών που διενεργήθηκαν από την Ειδική Διαχείριση και από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η χορηγούμενη παράταση κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να ολοκληρωθούν:

(α) Η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης μεταξύ της ειδικής διαχείρισης και του επιτυχόντα επενδυτή.

(β) Η υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης μεταξύ Δημοσίου και επιτυχόντος επενδυτή στον διαγωνισμό που διεξήγαγε το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Δημοσίου και η συντήρηση του Συγκροτήματος Εργοστασίου Λάρυμνας, έως την εγκατάσταση του επενδυτή.

(γ) Η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων.

2. Παρατείνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους της εταιρείας έως το τέλος του 2023.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις