Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Λαύριο: Εκκενώθηκε από την ΕΛΑΣ το υπό κατάληψη κτήριο που έμεναν Κούρδοι

Λαύριο: Εκκενώθηκε από την ΕΛΑΣ το υπό κατάληψη κτήριο που έμεναν Κούρδοι

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτηρίου που διέμεναν Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο, πραγματοποιήθηκε σήμερα (05.07.2023), από τη Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 07:00. Όπως επισημαίνεται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το κτήριο στο Λαύριο είχε παραχωρηθεί και λειτουργούσε από το 1947 αρχικά νόμιμα αλλά τα τελευταία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

Από το κτήριο απομακρύνθηκαν συνολικά 53 άτομα (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά) και μεταφέρθηκαν με τρία πούλμα σε υφιστάμενη δομή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στα Οινόφυτα.

Η εκκένωση του κτηρίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς να προβληθεί αντίσταση, έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των ατόμων καθώς το συγκεκριμένο κτήριο ήταν ακατάλληλο για διαμονή.

Όπως αναφέρθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το κτήριο είχε προβλήματα και ήταν ακατάλληλο για να κατοικείται και με το πέρας της επιχείρησης αποδόθηκε στον Δήμαρχο του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς τον Απρίλιο του 2023 με τροπολογία της κυβέρνησης η έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στον Δήμο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις