Ελλάδα

Λαύριο: Ποινική δίωξη στους 6 συλληφθέντες για τη ληστεία της χρηματαποστολής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος των έξι συλληφθέντων για τη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο με λεία που αγγίζει το 1,2 εκατομμύριο ευρώ.

Ειδικότερα, σε βάρος των έξι δραστών της θρασύτατης ληστείας της χρηματαποστολής στο Λαύριο στις 26 του περασμένου Σεπτεμβρίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, ληστεία κατά συναυτουργία και κατοχή όπλων και εκρηκτικών».

Επίσης, σε βάρος των έξι ασκήθηκε ποινική δίωξη και για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι δράστες είχαν καταστρώσει σχέδιο, στο οποίο ο καθένας είχε τον ρόλο του, ώστε να ακινητοποιήσουν το όχημα της χρηματαποστολής. Στη συνέχεια είχαν αναγκάσει τον υπάλληλο, υπό την απειλή των όπλων, να απασφαλίσει την συρόμενη πόρτα του φορτηγού από όπου είχαν αφαιρέσει πόσο πάνω από περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας 56χρονος παλιός γνώριμος των αρχών, σεσημασμένος για εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις από το 1993 έως και σήμερα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, έκρηξη, απειλή, πλαστογραφία, απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων είναι ένα από τα τρία κεντρικά πρόσωπα της ληστείας.

Το δεύτερο κεντρικό πρόσωπο είναι ο 25χρονος γιος του πρώτου, υπάλληλος της εταιρείας, ενώ ένας ακόμη συλληφθείς, ένας 56χρονος, είναι «φορτωμένος» με κακουργηματικής φύσεως αδικήματα για συμμετοχή σε συμμορία με αρπαγή της κόρης ενός επιχειρηματία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Στη συμμορία, που διέπραξε το χτύπημα της 26ης Σεπτεμβρίου έξω από πολυκατάστημα, για να τσεπώσουν 1.185.226,32 ευρώ – από τα οποία βρέθηκαν μόνο τα 210.310 – εμπλέκονται ακόμη ένας 57χρονος και δύο 25χρονοι.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σε Ανακριτή από όπου αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Που θα τα «ρίξουν» οι γιατροί για την υπόθεση Μαζωνάκη - Τα μοιραία 90 λεπτά μετά την ανακοπή και ο διαγραμμένος φάκελος
«Οι αντιφάσεις οφείλονται στον πανικό της στιγμής» θα πει η γιατρός ενώ ο σύζυγός της θα αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς την στιγμή της ανακοπής είχε ραντεβού με άλλους πελάτες
Γιώργος Μαζωνάκης
7
Καρέ καρέ οι τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη στην κλινική - Οι αντιφάσεις και οι καταθέσεις που «καίνε» τους γιατρούς
Η κρίσιμη μιάμιση ώρα που παρέμεινε χωρίς τις αισθήσεις του συνδεδεμένος στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης, η απόκρυψη στοιχείων από τους γιατρούς και οι καταθέσεις των εργαζομένων που τους «έκαψαν»
Γιώργος Μαζωνάκης
Σε «λαϊκή αγρυπνία» η σορός του Γιώργου Μαζωνάκη την Κυριακή, σε κλειστό κύκλο η κηδεία του - Η ανακοίνωση της οικογένειας
Όπως αναφέρει η οικογένεια, η «λαϊκή αγρύπνια» θα γίνει ως απότιση φόρου τιμής και αγάπης, στις 19.30 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας
μαζωνακης 38