Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λέκκας στο newsit.gr για σεισμό στην Εύβοια: Μάλλον είναι μετασεισμός των 4,9 Ρίχτερ

Λέκκας στο newsit.gr για σεισμό στην Εύβοια: Μάλλον είναι μετασεισμός των 4,9 Ρίχτερ

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους στην Εύβοια ο νέος δυνατός σεισμός 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στην περιοχή του Λιμνιώνα.

Ο σεισμός όπως είπε στο newsit,gr ο καθηγητής Σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ ,Ευθύμιος Λέκκας είναι «από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο που έγινε ο σεισμός στις 29 Δεκεμβρίου. Μάλλον είναι μετασεισμός των 4,9 Ρίχτερ. Το φαινόμενο εκτονώνεται σταδιακά και το παρακολουθούμε».

Στο Λιμνιώνα όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού στην Εύβοια, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο evima ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, «δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είμαστε σε επιφυλακή, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους».

Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος τονίζει πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην Εύβοια καθώς με ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για ενεργοποίηση μιας νέας εστίας στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής: «Σεισμός στις 22.01 προκαταρκτικού μεγέθους 4,3 (ΕΜSC) στην περιοχή Βλαχιάς κεντρικής Eύβοιας αισθητός και στην Αττική. Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα επισημάνει ότι εκεί έχουμε ενεργοποίηση νέας εστίας. Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια».

Το πρωί της Τετάρτης με άλλη ανάρτησή του είχε επισημάνει τα εξής: «Nέα εστία σεισμών στην Εύβοια! Σεισμός μεγέθους 3,4 και μερικοί μικρότεροι έγιναν το ξημέρωμα κοντά στα Βλαχιά στα βορειοανατολικά από τη Μεσσάπια (Ψαχνά). Στα Ψαχνά η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται».

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις