Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Λέσβος: Έρευνες για παράνομο φορτίο στο πλοίο «Raptor» που βυθίστηκε

Λέσβος: Έρευνες για παράνομο φορτίο στο πλοίο «Raptor» που βυθίστηκε

Έρευνες για τυχόν παράνομο φορτίο θα γίνουν στο πλοίο «Raptor», που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, 12 να αγνοούνται, ενώ ένας διασώθηκε.

Οι αρχές φέρονται να θεωρούν πως το πλοίο «Raptor» πιθανόν μετέφερε παράνομο φορτίο και για αυτό το πλήρωμα δεν ζήτησε βοήθεια το Σάββατο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να το πράξουν λίγο πριν από την βύθιση.

Σύμφωνα με το MEGA, παλαιότερα υπήρχαν πληροφορίες για το συγκεκριμένο πλοίο ότι εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο όπλων από την Τουρκία στην Λιβύη.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο, στις 25 του μήνα, στην νοτιοανατολική Ρουμανία στο λιμάνι Ντουλτσέα έγινε έλεγχος στον συγκεκριμένο πλοίο και διαπιστώθηκαν συνολικά 65 με 70 παραβάσεις. Ο πλοίαρχος, ο αντιπλοίαρχος και μέλη του πληρώματος δεν είχαν πιστοποιητικό, ενώ δεν είχαν δηλωθεί και πολλά ζητήματα του πλοίου.

Το κυριότερο όλων, όμως, είναι ότι υπήρχε αναντιστοιχία των δηλωμένων καυσίμων και της κατανάλωσης καυσίμων. Αυτό σημαίνει ότι το «Raptor» είχε κι άλλα καύσιμα προκειμένου να κάνει και δρομολόγια πέρα από αυτά που δήλωνε.

Στο εν λόγω ταξίδι είχε αποδειχθεί ότι έκανε και άλλες στάσεις και συναντούσε άλλα πλοία εν μέσω θαλάσσης.

Όταν ο πλοίαρχος ρωτήθηκε γι’ αυτές τις στάσεις και γιατί δεν έπιανε αμέσως λιμάνι στον προορισμό που δήλωνε, είχε απαντήσει ότι «δυστυχώς ο αγοραστής του ξηρού φορτίου αποσύρθηκε και ψάχναμε εν μέσω θαλάσσης άλλους αγοραστές».

Σημειώνεται ότι πλοίο της ίδιας εταιρείας, είχε βυθιστεί στην Κίσσαμο Χανίων τον Ιανουάριο του 2022.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις