Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Λέσβος: Πάνω σε ένα βαρέλι εντοπίστηκε ο ναυτικός που σώθηκε μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου

Λέσβος: Πάνω σε ένα βαρέλι εντοπίστηκε ο ναυτικός που σώθηκε μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου

Πάνω σε ένα βαρέλι εντοπίστηκε ο ναυτικός που διασώθηκε από τη βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR ανοιχτά της Λέσβου.

«Ο διασωθείς είναι Αιγύπτιος και εντοπίστηκε πάνω σε ένα βαρέλι από το ελικόπτερο. Τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Είχε ένα τραύμα στο κεφάλι και ήταν σε κατάσταση σοκ», δηλώνει στο newsit.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, τη στιγμή που εντείνεται η αγωνία για τους 13 αγνοούμενους του βυθισμένου φορτηγού πλοίου στη Λέσβο. 

«Μέχρι στιγμής έχω ενημερωθεί ότι έχει εντοπιστεί ένας επιζών. Τον βρήκαν πάνω σε ένα βαρέλι και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Η θάλασσα είναι ακόμα ταραγμένη. Αν και από το πρωί έχει πέσει. Κάνουμε την προσευχή μας. Ας ελπίσουμε στο Θεό», λέει από την πλευρά του ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στο newsit.gr.

Φωτογραφίες από τη μεταφορά του ναυτικού που διασώθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης

 
 

Φωτογραφίες από τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Σημειώνεται ότι το μοιραίο πλοίο, όπου μετέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα, μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο προς την Κωνσταντινούπολη και είχε δηλώσει μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί της Κυριακής (26.11.23). Στις 8:20 ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε κάποια κλίση του, ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ. 

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα το Λίβανο, στο πλοίο επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας. 

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού έβαλε νερό στα αμπάρια, με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να βυθιστεί. Σημειώνεται πως στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

Καλά στην υγεία του ο ναυτικός – Η στιγμή που μεταφέρεται στο Βοστάνειο

Ο ναυτικός που διασώθηκε μεταφέρθηκε στις 12.00 το μεσημέρι στο Βοστάνειο. Όπως ανέφερε μιλώντας στο StoNisi.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, οι γιατροί που φροντίζουν τον ναυτικό, σημειώνουν ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει η ζωή του. 

Πηγή βίντεο: StoNisi.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις