Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Λέσβος: Πώς το εγκληματικό δίκτυο με τις ΜΚΟ έστησε 124 παράνομες μεταναστευτικές ροές

Λέσβος: Πώς το εγκληματικό δίκτυο με τις ΜΚΟ έστησε 124 παράνομες μεταναστευτικές ροές

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με το κύκλωμα με τις ΜΚΟ το οποίο έστηνε παράνομες μεταναστευτικές ροές στη Λέσβο.

Με την υπόθεση στη Λέσβο ασχολείται εδώ και ένα χρόνο η Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Ελλάδος μαζί με την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών. Στο μικροσκόπιο για τις παράνομες μεταναστευτικές ροές έχουν μπει και συγκεκριμένα μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).

Τα όσα έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές είναι άκρως σημαντικά με τη δικογραφία να περιλαμβάνει 37 άτομα. Οσον αφορα στις ΜΚΟ η μία είναι ιδιαίτερα γνωστή για το έργο της, ενώ οι άλλες δύο δεν βρίσκονται στον επίσημο κατάλογο των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Οι αστυνομικοί στη Λέσβο αντιλήφθηκαν κάποια γεγονότα και κινήσεις που τους παραξένεψαν και γι’ αυτό τον λόγο προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Οταν έγινε η άρση βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ουσιαστικά λάμβαναν email τα γραφεία της αστυνομίας για παράτυπους μετανάστες που έφταναν στη Λέσβο και χρειάζοταν βοήθεια.

Από αυτά τα email διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον τα μισά δεν έρχονταν από ελληνικό δίκτυο. Κάποιοι δηλαδή έστελναν μέιλ ότι μετανάστες χρειάζονται βοήθεια πριν αυτοί ξεκινήσουν από τα παράλια της Τουρκίας.  

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για στημένες διακινήσεις, καθώς διαπίστωσαν ότι το τηλέφωνο από το οποίο τους καλούσαν για βοήθεια μετά την άρση δεν ήταν στην περιοχή της Λέσβου, αλλά σε Κομοτηνή και Βόρεια Ελλάδα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις