Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Λέσβος: Τραγωδία με μετανάστες.

Λέσβος: Τραγωδία με μετανάστες.

8 νεκροί και 1 αγνοούμενο παιδί ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Μπήκαν σε ένα σκάφος για ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα. Ο Τούρκος σωματέμπορος, στοίβαξε μέσα άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά. Το ταξίδι στο άγνωστο ξεκίνησε… αλλά η κατάληξη ήταν θλιβερή!

Οκτώ νεκροί – τέσσερα παιδιά και τέσσερις γυναίκες – και ένα αγνοούμενο παιδί. Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες, έπεσε στα βράχια της περιοχής Κόρακας, ανοικτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το σκάφος προερχόμενο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, «καρφώθηκε» πάνω στα βράχια και οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα. Δέκα από αυτούς κατάφεραν να βγουν ζωντανοί στη στεριά. Ανάμεσά τους, ο Τούρκος διακινητής, επτά άνδρες, μια γυναίκα και ένα παιδάκι.

Σκάφη του λιμενικού που έσπευσαν στην περιοχή περισυνέλλεξαν τα οκτώ πτώματα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του έκτου παιδιού που επέβαινε στο σκάφος. Στις έρευνες συμμετέχουν δύο πλωτά σκάφη, ένα σούπερ πούμα, άνδρες της ΕΛΑΣ, κλιμάκιο ειδικών αποστολών και το αλιευτικό σκάφος “Άγιος Νικόλαος”.

“Κάθε μέρα, οι ελληνικές αρχές καλούνται να διαχειριστούν την ασφάλεια 300 έως 400 συνανθρώπων μας που αναζητούν στην Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό”, ανέφερε σε δήλωση του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός τόνισε ότι σχεδιάζεται ένα νέο πλαίσιο πολιτικής για την παράνομη μετανάστευση σε εθνικό επίπεδο, με στόχο όπως δήλωσε χαρακτηριστικά,  “η Ελλάδα να μη γίνει ξέφραγο αμπέλι, ούτε όμως και κολαστήριο ψυχών”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε