Ελλάδα

Λευκάδα: Θρίλερ με 100 λαθρομετανάστες – Μόνοι και αβοήθητοι σε ιστιοφόρο!

Το ιστιοφόρο βρέθηκε, λίγο έξω από τη Λευκάδα, σε ημιβυθισμένη κατάσταση και έβαζε νερά...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκατό λαθρομετανάστες και τρείς διακινητές, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος δυτικά της Λευκάδας, περισυνελέγησαν από πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος και αλιευτικά. Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε χθες το απόγευμα (21-02-2011) από δεξαμενόπλοιο, να πλέει βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

Το ιστιοφόρο βρέθηκε, λίγο έξω από τη Λευκάδα, σε ημιβυθισμένη κατάσταση και έβαζε νερά. Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στον όρμο Βασιλικής και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας του νησιού για προληπτικές εξετάσεις.

Στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Λευκάδας, φιλοξενούνται προς το παρόν οι 98 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 11 γυναίκες και 39 παιδιά, όπου τους δόθηκε τροφή και νερό. Πρόκειται για άτομα από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ιράν, τη Σρί Λάνκα και το Αφγανιστάν.

Οι τρείς διακινητές κρατούνται στο λιμεναρχείο Λευκάδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καρέ καρέ οι τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη στην κλινική - Οι αντιφάσεις και οι καταθέσεις που «καίνε» τους γιατρούς
Η κρίσιμη μιάμιση ώρα που παρέμεινε χωρίς τις αισθήσεις του συνδεδεμένος στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης, η απόκρυψη στοιχείων από τους γιατρούς και οι καταθέσεις των εργαζομένων που τους «έκαψαν»
Γιώργος Μαζωνάκης
Μία σύλληψη για εμπορία ανθρώπων και εργασιακή εκμετάλλευση στην Βοιωτία - Κρατούσε οκτώ υπαλλήλους και τα έγγραφά τους
Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς υποχρέωναν τα θύματα σε αδιάλειπτη εργασία, χωρίς να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα και χωρίς να τους παρέχουν τα προβλεπόμενα ημερήσια διαλείμματα
Αστυνομία