Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Λιανεμπόριο: «Κλειστές» παραμένουν Πάτρα και Θεσσαλονίκη – Πως θα ανοίξουν mall και outlet στις «κόκκινες» περιοχές

Λιανεμπόριο: «Κλειστές» παραμένουν Πάτρα και Θεσσαλονίκη – Πως θα ανοίξουν mall και outlet στις «κόκκινες» περιοχές

Η κυβέρνηση είναι αμετακίνητη στην απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Παρά τις αντιδράσεις από τους εμπόρους, που ετοιμάζουν από αντάρτικο και κινητοποιήσεις έως… κηδειόχαρτα.

Το λιανεμπόριο θα ανοίξει ξανά από τη Δευτέρα (05.04.2021) αλλά όχι στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, όπου αργά το βράδυ της Παρασκευής μπήκε… μπλόκο, με αποτέλεσμα τη θύελλα αντιδράσεων και τις απειλές για «ανάρτικο».

Click4more Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα

Μαζί με τα άλλα καταστήματα, στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» θα mall και τα outlet, πλέον, θα λειτουργούν ΜΟΝΟ με click away. Σημειώνεται ότι αυτό ΔΕΝ αφορά στην Αττική, η οποία είναι περιοχή στο «βαθύ κόκκινο».

Το άνοιγμα στο λιανεμπόριο φέρνει αλλαγές και στα σούπερ μάρκετ. Στις περιοχές όπου τα μαγαζιά θα ανοίξουν, τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν πλέον να πωλούν και τα προϊόντα που μέχρι σήμερα ήταν… πίσω από τις κόκκινες κορδέλες. Αυτό δεν θα ισχύει για τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη. Εκεί, αφού το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, τα προϊόντα (π.χ. ρούχα, παπούτσια) δεν θα πωλούνται ούτε στα σούπερ μάρκετ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις