Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης; Ας ξεκινήσουμε με τον καφέ μας

Λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης; Ας ξεκινήσουμε με τον καφέ μας

Ας μιλήσουμε για τον καφέ μας. Το ρόφημα που μας «ξυπνάει» το πρωί, μας κρατάει κατά τη διάρκεια της μέρας, μας χαλαρώνει.

Καφές: το ρόφημα που μπορούμε να πιούμε ζεστό ή κρύο. Σε ποιο σπίτι, άλλωστε, δεν υπάρχει, για παράδειγμα, ένα κουτί στιγμιαίος καφές Nescafé;

Είναι απόλαυση αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί να γίνει ο φίλος που θα έχουμε μαζί μας στο αυτοκίνητο, στο δρόμο, στα ψώνια και όταν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα κάτω να σκεφτούμε.

Ο καφές Nescafé είναι παρών σε κάθε σημαντική στιγμή, σε κάθε συναρπαστική συζήτηση και σε κάθε νέα ημέρα που ανατέλλει, για να δίνει ώθηση σε όλους να απολαμβάνουν τη ζωή. 

Και τώρα, μπορεί να γίνει και η αρχή για ένα καλύτερο μέλλον, με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης.

Ποιος καλύτερος τρόπος από το να ξεκινήσουμε την αλλαγή από τον καφέ μας; Από τη συνήθεια που ίσως τελικά δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση.

Το ξέρατε, ας πούμε, ότι κάθε δευτερόλεπτο καταναλώνονται 23.000 φλιτζάνια καφέ; Άρα είμαστε πολλοί και γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί.

Να κάνουμε όλοι την προσπάθειά μας, άλλος μικρή άλλος μεγαλύτερη. Και γιατί να μην ξεκινήσουμε με τον καφέ μας; Από το καλαμάκι του για παράδειγμα; Ο καφές Nescafé με την πρωτοβουλία του «Με Σεβασμό για το Μέλλον» μας καλεί να γίνουμε αρωγοί και συμμέτοχοι στην προσπάθειά του.

Η αλλαγή αρχίζει από… καφέ

Η πρωτοβουλία του καφέ Nescafé είναι ένα πολυδιάστατο σπονδυλωτό πρόγραμμα, με στόχο τη μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης και ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον για όλους.

Το θέμα είναι πως θα το κάνουμε αυτό. Και γι’ αυτό υπάρχει πρόταση. Υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές, που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και δεν μας στερούν ούτε… κόκκο από την απόλαυση που μας χαρίζει ο καφές μας.

Staramaki is…

Για να κάνει το όραμά του πραγματικότητα, ο καφές Nescafé στράφηκε σε καινοτόμες ιδέες. Η πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον» υλοποιείται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους όπως το Staramaki.

Τι είναι το Staramaki θα αναρωτηθείτε.

Το Staramaki είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που εδρεύει σε μια αγροτική περιοχή, στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, δραστηριοποιείται στον τομέα της βιωσιμότητας, και αξιοποιώντας το υποπροϊόν της τοπικής καλλιέργειας, στηρίζει το περιβάλλον, την ντόπια αγροτική οικονομία και προσφέρει δυνατότητα εργασιακής ένταξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Από την Staramaki παράγεται το ομώνυμο Staramaki, ένα καλαμάκι από το ίδιο το φυσικό στέλεχος του σιταριού, προσφέροντας μια εξαιρετική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική, αντικαθιστώντας τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης. Μέσα από τη συνεργασία τους, ο καφές Nescafé υποστηρίζει το Staramaki με την παροχή τεχνογνωσίας και εξοπλισμού, ενισχύοντας την πρωτοβουλία αυτή για μια φυσική εναλλακτική στο πλαστικό καλαμάκι.

Όλα αυτά συνθέτουν τους λόγους που ο καφές Nescafé επέλεξε να στηρίξει και να σταθεί δίπλα στο Staramaki, αλλά και το βοηθά παράλληλα να συνεχίσει να τα κάνει πραγματικότητα.

Έτσι, ο καφές Nescafé όχι μόνο σέβεται το περιβάλλον, όχι μόνο ενθαρρύνει τους πολίτες να γίνουν αρωγοί σε μια προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά παράλληλα στηρίζει την ανάπτυξη μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής επιχείρησης ενισχύοντας την πρωτοβουλία για να αντικατασταθεί το πλαστικό καλαμάκι με ένα φυσικό προϊόν από σιτάρι.

Ο καφές Nescafé πίστεψε στην ιδέα και το όραμα νέων ανθρώπων που έρχονται με μια λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης, αξιοποιώντας τις πρώτες ύλες του τόπου μας.

Βοηθά τη Staramaki να αναπτυχθεί, προσφέροντάς της τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποστήριξη, συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγικής της δύναμης (6πλασιασμό της παραγωγής) και της αποδοτικότητας της γενικότερης παραγωγής, βοηθώντας την να αναπτυχθεί, να μπορέσει να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αγορά, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Πιείτε μια γουλιά καφέ κι αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το Staramaki πατήστε εδώ

Sponsored by Nescafé

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις