Ελλάδα

Λίνα Μενδώνη για Μαριανίνα Κριεζή: Ταυτίστηκε με τη «Λιλιπούπολη», ανανέωσε το ελληνικό τραγούδι

«Σίγησε» η πένα της Μαριανίνας Κριεζή αφήνοντας «ορφανή» τη θρυλική Λιλιπούπολη και σκορπίζοντας θλίψη, όχι μόνο σε όσους την γνώρισαν, αλλά και σε όσους μεγάλωσαν με τα τραγούδια της. Η Λίνα Μενδώνη εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τους οικείους και τους φίλους της στιχουργού με μια ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη με συλλυπητήριο μήνυμά μιλά για την στιχουργό Μαριανίνα Κριεζή που κατάφερε να ανανεώσει το ελληνικό τραγούδι με τους στίχους της.

Η υπουργός αναφέρει στο μήνυμά της: «Μέσα από την απλότητα των στίχων της, ο ποιητικός λόγος της Μαριανίνας Κριεζή ξεχείλιζε από ευαισθησία, προσωπικά βιώματα, ευρηματικότητα, χιούμορ. Στοιχεία που χαρακτήριζαν, επίσης, τα θεατρικά της κείμενα, τα βιβλία της, τη ραδιοφωνική της παρουσία.

Η ανεπιτήδευτη γραφή της ταυτίστηκε με τη σπουδαία “Λιλιπούπολη” του Γ’ Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι, για να συνδεθεί στη συνέχεια, με την πρωτοποριακή, την ποπ, την έντεχνη, τη λαϊκή μουσική. Αναμφίβολα, το ελληνικό τραγούδι οφείλει σε εκείνη και στην αμεσότητα των στίχων της, ένα σημαντικό μέρος της ανανέωσής του τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ειλικρίνεια του συναισθήματός της θα μας λείψει, αλλά τα τραγούδια της θα συνεχίσουν να μας συγκινούν. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και στους πολλούς φίλους της».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την εξής δήλωση για το θάνατο της Μαριανίνας Κριεζή:

«Στιχουργός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ραδιοφωνική παραγωγός με τόσο διακριτό ύφος και χρώμα, έβαψε ανεξίτηλα τις αναμνήσεις μας συνδημιουργώντας το μαγικό σύμπαν της “Λιλιπούπολης”, όπως ανεξίτηλα θα μείνουν και τα τραγούδια της για τις επόμενες γενιές. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη