Ελλάδα

Λινού για μέτρα κορονοϊού: Να ληφθούν πιο γενναίες οικονομικές αποφάσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA μίλησε η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ.

Η κα Λινού εξέφρασε την ανησυχία της και για τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και γιατί οι λειτουργεί υγείας δεν έχουν καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει στην κοινότητα.

“Ξέρουμε ότι είναι μια νόσος κρυφή, ένας εχθρός άγνωστος και ταυτόχρονα δεν έχουμε μελέτες επιδημιολογικές που να περιγράφουν κάθε 2-3 μέρες πόσα είναι τα κρούσματα και πού, είναι ύπουλη νόσος και δεν ξέρουμε πού θα είναι το επόμενο κύμα και πού πρέπει να παρέμβουμε”, σημείωσε.

“Θα το περάσουμε, με τι απώλειες όμως;”, σημείωσε, ζητώντας εντατικοποίηση των μέτρων και μεταξύ των ανθρώπων και για τους λειτουργούς της πολιτείας, “να πάρουν πιο γενναίες οικονομικές αποφάσεις”, υπογράμμισε, ξεχωρίζοντας την ανάγκη για δυνατότητα συνταγογράφησης των τεστ.

“Περνάμε τριπλή κρίση, (οικονομική, κοινωνική και κυρίως υγειονομική) αν δεν λύσουμε την υγειονομική δεν θα λυθεί καμία από τις άλλες δύο, πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα ελέγξουμε την πανδημία. Πώς θα μειώσουμε τα κρούσματα”, ανέφερε.

Τέλος, σημείωσε πως πρέπει να γίνονται πολλά τεστ σε τυχαίο δείγμα και αντιπροσωπευτικό και πως είναι “πολύ επείγον να δώσουμε προσοχή εκεί που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός εξ ανάγκης. Στους Ρομά, στις δομές προσφύγων, στις φυλακές, στο στράτευμα, στους άστεγους, στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια, όπου οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να μην κρατάνε αποστάσεις”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταδικάστηκαν τρία στελέχη της διαχειρίστριας εταιρείας για τον εγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών στην Αττική Οδό στα χιόνια του 2022
Το δικαστήριο απέρριψε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, υπό την έννοια ότι προσπάθησαν να άρουν τις συνέπειες των πράξεων τους, δίνοντας 2.000 ευρώ στον κάθε εγκλωβισμένο οδηγό
Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, μέσα από τους φακούς του Πρακτορείου EUROKINISSI, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 (EUROKINISSI)
5 χρόνια φυλάκισης σε αστυνομικό στην Ηλεία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου και του παιδιού του
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η καταγγέλλουσα, οι απειλές κατά της ζωής της, η εξύβριση και το ταπείνωμα, είχαν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ενώ σε βάρος της ασκούνταν σωματική, λεκτική και σωματική βία, με την ίδια να πηγαίνει μέχρι και σε νοσοκομείο
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας
Απολογούνται οι 7 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 15χρονου στην Καλλιθέα – «Διαφωνούν» για τα κίνητρα της επίθεσης, τι θα καταθέσουν
Αντικρουόμενες οι αρχικές καταθέσεις τους - Άλλοι υποστηρίζουν πως η συμπλοκή έγινε τυχαία ενώ άλλοι μετά από διαμάχη δύο νεαρών για μία κοπέλα
Αιματηρή συμπλοκή στην Καλλιθέα
6
Δίκη για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου: Σήμερα η απολογία του 44χρονου συντρόφου της μητέρας
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εισαγγελική πρόταση με τη δίκη πλέον να εισέρχεται στην τελική φάση για την έκδοση της απόφασης μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης
Ο 44χρονος στο δικαστήριο για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου