Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λινού: Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ κινδυνεύουν – Πρέπει να βρούμε και άλλα μέτρα

σούπερ μάρκετ

Ο κορονοϊός κυκλοφορεί διάσπαρτος στα σπίτια και στις οικογένειες τονίζει η Αθηνά Λινού. Προτείνει τα ψώνια να γίνονται με διανομείς και όχι με φυσική παρουσία στα σούπερ μάρκετ. Ζήτησε να παραμένουν ανοικτά τα παράθυρα παντού για να ανανεώνεται ο αέρας.

Ο κορονοϊός καλπάζει και στην Ελλάδα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού να χαρακτηρίζει την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη και τονίζει πως πρέπει να βρεθούν και άλλα μέτρα αναχαίτισης.

Μάλιστα όπως τονίζει η κ. Λινού “πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους φίλους μας». Για τα μέτρα ανέφερε ότι «επαρκούν αλλά η νόσος είχε διασπαρθεί σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις οικογένειές μας. Και στους χώρους εργασίας δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία επαρκώς. Καλούν τον κόσμο στα γραφεία στις δημόσιες υπηρεσίες».

Η κ. Λινού χαρακτήρισε καθοριστικό να παραμένουν ανοικτά τα παράθυρα καθώς τα περισσότερα κρούσματα διασπείρονται σε κλειστους χώρους. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις νέες μελέτες στην Αγγλία όπου αυξάνονται τα κρούσματα και στα σούπερ μάρκετ και υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι σε αυτά κινδυνεύουν.

Όσο για το πότε θα βελτιωθεί αυτή η κατάσταση παραδέχθηκε πως “κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχουμε μελέτες για να ξέρουμε που πρέπει να παρέμβουμε. Υπάρχει πρόβλημα. Ανησυχώ για το ηθικό των λειτουργών υγείας, μην μπούμε σε κατάσταση burn out».

Επίσης υπογράμμισε πως θα πρέπει τα τεστ για τον κορονοϊό να γίνονται δωρεάν και πως θα πρέπει ακόμη και τα ψώνια να γίνονται με διανομείς και όχι με φυσική παρουσία στο σούπερ μάρκετ. Για τα σχολεία τόνισε πως «ίσως να ανοίξουμε τα δημοτικά, όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια».

Για το εμβόλιο η κ. Λινού σημειώνει πω πρέπει αρχικά να πείσουμε τον κόσμο που ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα «Να μελετήσουμε τι είναι αυτό που θα τους πείσει» είπε χαρακτηριστικά.

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού

Για την οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Καπράβελος.

Ο κ. Καπράβελος τόνισε χαρακτηριστικά:«Δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 65 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες εξουθενωμένες και πολύ λίγες. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις