Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ληστεία στη Rolex: Η διαδρομή των κλεμμένων ρολογιών

Ληστεία στη Rolex: Η διαδρομή των κλεμμένων ρολογιών
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η Ρώμη φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος προορισμός των 23 Rolex που εκλάπησαν στην κινηματογραφική ληστεία στο κατάστημα της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας ήδη αποδίδουν καρπούς, βασιζόμενη στα λάθη των δραστών.

Όπως δήλωσε στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο ειδικός ερευνητής, Γιάννης Χριστοδούλου, οι δράστες εκτελούσαν… χριστουγεννιάτικη παραγγελία Rolex. Μάλιστα, εξηγεί ότι τέτοιες ληστείες «γίνονται τέτοιες μέρες, Χριστούγεννα και Πάσχα».

«Απ’ ό,τι ξέρω εγώ ή θα πάνε στην Αίγυπτο, στο Κάιρο ή θα πάνε σε πόλη της Ιταλίας, πιθανώς θα πάνε στη Ρώμη και από εκεί να μοιραστούν» συμπληρώνει ο ειδικός ερευνητής για τον προορισμό των κλεμμένων πολυτελών ρολογιών.

Πάντως, είναι σίγουρο ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν την πιο γρήγορη επιλογή προκειμένου να τα φυγαδεύσουν, δηλαδή είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Ωστόσο, αυτά που ξέχασαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν γρήγορα, δίνουν περισσότερα στοιχεία στα χέρια των Αρχών ώστε να βρουν τα ίχνη τους.

Ήδη, οι Αρχές έχουν βρει το σφυρί που ξέχασαν οι δράστες μέσα στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας ενώ σήμερα (21.12.2022) εντοπίστηκε και η μία μηχανή που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους μετά τη ληστεία των 23 Rolex.

«Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η αστυνομία βρίσκει τους δράστες. Αυτό δείχνει η εμπειρία» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε αυτό, έρχεται να προστεθεί και η εκτίμηση των Αρχών ότι πίσω από τη ληστεία βρίσκεται γνωστό κύκλωμα.

100% αύξηση στην τιμή των Rolex

Από χθες το πρωί, μέχρι σήμερα οι κλεπταποδόχοι φοράνε ήδη στα χέρια τους τα ρολόγια, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να πωλήθηκαν στη μισή τιμή από την τιμή του καταλόγου. Άλλωστε, η τιμή των συγκεκριμένων έχει ανέβει 100% την τελευταία χρονιά, κάνοντάς τα τον νούμερο ένα στόχο για παρόμοια κυκλώματα.

Όταν ένα ρολόι σταματήσει να διατίθεται πια προς πώληση από την εταιρεία του, αυτό εκτοξεύει αυτομάτως την αξία του για οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει σε μία τέτοια αγορά.

Η λίστα αναμονής για ένα πολυπόθητο ρολόι μάρκας Rolex, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τέσσερα έτη. Ανάλογα της προσφοράς και της ζήτησης, ρολόγια αξίας 10.000€ μπορεί να φτάσουν μέσα σε δύο χρόνια τα 20.000€.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις