Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λήστευαν βενζινάδικα στα Νότια Προάστια – Απειλούσαν τους υπαλλήλους με μαχαίρια και πιστόλια

Λήστευαν βενζινάδικα στα Νότια Προάστια – Απειλούσαν τους υπαλλήλους με μαχαίρια και πιστόλια

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στις 27 και στις 28 Απριλίου 2023 σε Αργυρούπολη και Αθήνα, ένας 20χρονος και ένας 17χρονος για ληστείες σε βενζινάδικα των Νοτίων Προαστίων, ενώ αναζητείται ένας 19χρονος συνεργός τους.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τα μέσα του Φεβρουαρίου, οι τρεις άνδρες λήστευαν υπαλλήλους πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Τα μέλη της συμμορίας «χτυπούσαν» τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να μην έχει πολύ κόσμο. Μετέβαιναν με μηχανές μικρού κυβισμού σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, αναζητώντας πρατήρια υγρών καυσίμων, όπου εργάζονταν ένας υπάλληλος.

Μόλις εντόπιζαν το πρατήριο-στόχο, παρακολουθούσαν το χώρο, είτε με επιτόπιες διελεύσεις, είτε παρουσιαζόμενοι σε αυτό ως πελάτες και σε κατάλληλη χρονική στιγμή, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και φορώντας γάντια, προσέγγιζαν τον εκάστοτε υπάλληλο. Με την απειλή μαχαιριού ή πιστολιού, τον ακινητοποιούσαν, εξαναγκάζοντας τον να τους παραδώσει τις εισπράξεις του καταστήματος και διέφευγαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων σε ‘Αλιμο, Ηλιούπολη, Ελληνικό και Αργυρούπολη.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων μελών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ρουχισμός που φορούσαν τα μέλη της συμμορίας κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Δύο από τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατά περίπτωση στο παρελθόν για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις