Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Λιβύη: Οι Έλληνες διερμηνείς «σκοτώθηκαν ακαριαία και δεν υπέφεραν»

Λιβύη: Οι Έλληνες διερμηνείς «σκοτώθηκαν ακαριαία και δεν υπέφεραν»

Αποφασισμένοι να βοηθήσουν τους πληγέντες της κακοκαιρίας στη Λιβύη, ήταν η Άντζελα και ο Φίλιπ, τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας, Κανάκη Μανδαλιού, που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ως διερμηνείς και σκοτώθηκαν στο φρικτό τροχαίο, μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες μας, στρατιωτικούς. 

Συγγενείς και φίλοι θρηνούν για τον χαμό των δύο νέων ανθρώπων, οι οποίοι -σύμφωνα με ανάρτηση φίλης τους στο Facebook- αγαπούσαν τη Λιβύη.

“Χθες, η Άντζελα και ο Φίλιπ συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή για να βοηθήσουν τους πληγέντες της κακοκαιρίας στη Ντέρνα, στη Λιβύη. Ταξίδευαν από τη Βεγγάζη στη Ντέρνα με λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 19 άτομα. Περίπου στις 15.30, τοπική ώρα, συνέβη ένα φρικιαστικό ατύχημα και το λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Εκτιμάται ότι ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο και χτύπησε το λεωφορείο από τα πλάγια (…) Και οι δύο σκοτώθηκαν ακαριαία, δεν υπέφεραν. Η Άντζελα και ο Φίλιπ αγαπούσαν τη Λιβύη και ήταν αποφασισμένοι να βοηθήσουν τους πληγέντες της Ντέρνα“, αναφέρει στη συγκλονιστική ανάρτηση της.   

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη

Στο C-130 της ελληνικής αποστολής υπήρχαν τουλάχιστον 2 τόνοι από τρόφιμα και φάρμακα, ως βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς.

Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης προς την Εθνική Οδό, το λεωφορείο με την αποστολή συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό, και τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα πέντε Έλληνες να χάσουν τη ζωή τους, τρεις στρατιωτικοί και οι δύο διερμηνείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις