Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Λοταρία αποδείξεων: Τι πρέπει να κάνουν οι παντρεμένοι

Λοταρία αποδείξεων

“Πονοκέφαλο” έχει προκαλέσει η Λοταρία των αποδείξεων σε πολλά ζευγάρια. Οι παντρεμένοι που κάνουν κοινή δήλωση στην εφορία συγχέουν τη φορολογική δήλωση με το θέμα της λοταρίας και έτσι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να δουν και οι δύο τον αριθμό των αποδείξεων και των λαχνών που αντιστοιχεί στο ΑΦΜ τους και μαζί εάν κέρδισαν στη λοταρία.

Οι παντρεμένοι που θέλουν να δουν εάν έχουν κερδίσει στη Λοταρία των αποδείξεων δεν έχουν παρά να κάνουν μια απλή κίνηση.

Να μπουν ξεχωριστά ο καθένας στο σύστημα με τους κωδικούς του taxisnet (http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi ).

Το γεγονός ότι το ζευγάρι κάνει κοινή φορολογική δήλωση δεν σημαίνει ότι έχει κωδικούς για το taxisnet μόνο ο ένας από τους συζύγους.

Από τη στιγμή που κάποιος έχει το δικό του ΑΦΜ έχει και τους δικούς του ξεχωριστούς κωδικούς. Όσοι δεν τους γνωρίζουν μπορούν  θα πρέπει να κάνουν μια αίτηση στην εφορία για να λάβουν τον κλειδάριθμο και τους κωδικούς του taxisnet.

Από τη στιγμή που η σύζυγος ή τα τέκνα έχουν το δικό τους ΑΦΜ και διαθέτουν και πιστωτική ή κάρτα πληρωμών οι αγορές χρεώνονται αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το ΑΦΜ και όχι στο ΑΦΜ του ατόμου που κάνει την φορολογική δήλωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις