Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Λουκάς Παπαδήμος: Εικόνες σοκ από το αυτοκίνητο του αμέσως μετά από την έκρηξη του τρομοπακέτου

Λουκάς Παπαδήμος αυτοκίνητο

– Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από τo αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου λίγο μετά από την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε
– Ο Λουκάς Παπαδήμος γλίτωσε από θαύμα με σοβαρά τραύματα
– Το DNA του 29χρονου βρέθηκε πάνω σε κομμάτια του τρομοφακέλου που άνοιξε ο Λουκάς Παπαδήμος
– Η δολοφονική επίθεση έγινε στις 25 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες – ντοκουμέντα που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής από το εσωτερικό του οχήματος του Λουκά Παπαδήμου από την επίθεση της 25ης Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας. Τα αίματα του πρώην πρωθυπουργού είναι παντού ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο Λουκάς Παπαδήμος γλίτωσε από θαύμα.

Λουκάς Παπαδήμος: Το ανατριχιαστικό μετά από την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε

Αίματα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου παντού, στα καθίσματα, στις πόρτες, στην οροφή του οχήματος που τον μετέφερε το απόγευμα της 25ης Μαΐου 2017. Αριστερά του στο πίσω κάθισμα, εφημερίδες και η αλληλογραφία που θεωρητικά είχε ελεγχθεί στα μηχανήματα της Βουλής.

Λουκάς Παπαδήμος Λουκάς Παπαδήμος

Τα τζάμια θολωμένα από την ανάφλεξη της πυρίτιδας. Οι πλαϊνοί αερόσακοι και οι «κουρτίνες» προστασίας στην οροφή έχουν ανοίξει από το ωστικό κύμα. Ο τρομοφάκελος που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται σαν «χαρτοπόλεμος» στο εσωτερικό του οχήματος.

Λουκάς Παπαδήμος

Στο μπροστινό μέρος, όπου κάθονταν οι συνοδοί του, οδηγός και συνοδηγός, φαίνεται το σπασμένο παρμπρίζ, ο διαλυμένος καθρέφτης και κομμάτια του τρομοφακέλου στο καντράν, στο τιμόνι και το κάθισμα του οδηγού. Η πόρτα του οδηγού και η πίσω είναι ανοιχτές, όπως και το πορτμπαγκάζ. Οι πλαϊνοί αερόσακοι ασφαλείας έχουν ανοίξει όπως αυτοί της οροφής.

Λουκάς Παπαδήμος αυτοκίνητο

Εντοπίστηκε DNA του Γιαγτζόγλου στο τρομοδέμα

Πάνω σε κολλητική ταινία αυτών των κομματιών χαρτιού, σύμφωνα με το εργαστήριο DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και σε ανάμιξη βιολογικών υλικών ταυτίστηκε ο «κύριος γενετικός τύπος ατόμου» που εντοπίστηκε πάνω σε πειστήρια που είχε στην κατοχή του ο 29χρονος Κώστας Γιαγτζόγλου. Αλλά σε αντίστοιχο DNA, το οποίο διαχωρίστηκε σε έναν από τους οκτώ συνολικά τρομοφακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20ή Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

“Νόμιζα ότι ήταν βιβλίο”

Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του 29χρονου που φαίνεται να “έστειλε” το τρομοπακέτο, ο Λουκάς Παπαδήμος καταθέτει για το τι έζησε για το τι έζησε εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές.

Ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε ότι μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου επικράτησε το χάος. Καπνοί, αέρια, σπασμένα τζαμια και αίματα. Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδήμος, το δέμα είχε όγκο, και νόμιζε έτσι ότι πρόκειται για κάποιο βιβλίο.

Λουκάς Παπαδήμος: Έτσι έσκασε η βόμβα στα χέρια μου 

Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μια πλευρά του και η άλλη ήταν κενή.

Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός, σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν έφερα τον φάκελο κοντά στα μάτια μου και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται για βιβλίο αλλά για μια μεγάλη κασετίνα δισκετών cd. Το κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο, πιθανόν με τη βοήθεια κάποια μηχανής»

“Αέρια καπνοί, ένιωσα να καίγομαι”

Στην συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει την στιγμή της έκρηξης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με το που έκανε ν΄ανοίξει τον φάκελο, ο μηχανισμός έσκασε προκαλώντας πανικό

Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησαν να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας ανέφερα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου,. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια κι ένιωσα έντονα την πίεσή τους καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο μου”τρομοδέμα

Στην φυλακή ο 29χρονος τρομοκράτης

Στη φυλακή οδηγήθηκε εν τω μεταξύ ο 29χρόνος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Μετά την απολογία ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Η απολογία του αφορούσε τις κατηγορίες για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ. Ο κατηγορούμενος έδωσε πολύωρη απολογία και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο 29χρονος το μεσημέρι της Τετάρτης (01.11.2017) έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή από τον Τακτικό Ανακριτή, για την απολογία του σχετικά με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και κατηγορίες που αφορούν τον οπλισμό, τις πλαστές ταυτότητες και τα υπόλοιπα ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την σύλληψη του.

Έτσι ταυτοποιήθηκε το DNA του

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα εξής:

  • σε πειστήρια που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε USB και σε καπέλο τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου,
  • τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μείγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα – πειστήρια, που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Αυτός ο γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Επίσης, τα στοιχεία του ίδιου γενετικού τύπου εμπεριέχονται:

  • στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που έγινε η έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού που ήταν μέσα σε φάκελο, με παραλήπτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και
  • σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Ήθελε αίμα στα Εξάρχεια – Ετοίμαζε χτύπημα κατά αστυνομικών

Ένα σενάριο απόλυτου τρόμου εξετάζει η Αντιτρομοκρατική μετά τα στοιχεία που έχουν προκύψει ύστερα και από τον εντοπισμό διαμερίσματος στα Εξάρχεια το οποίο ο 29χρονος είχε νοικιάσει για λίγες ημέρες.

Το ισόγειο διαμέρισμα φαίνεται ότι θα εξυπηρετούσε συγκεκριμένο σκοπό. Το περίεργο είναι πως ο 29χρονος είχε νοικιάσει το σπίτι μέσω Airbnb κάνοντας χρήση των πραγματικών του στοιχείων.

Νοίκιασε δηλαδή το σπίτι με το όνομα Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Δεν χρησιμοποίησε κάποια από τις πλαστές ταυτότητες που είχε στη διάθεσή του και αυτό προκαλεί εντύπωση.

Ένιωθε βέβαιος πως δεν θα συλληφθεί; Ήθελε απλά να χρησιμοποιήσει τον χώρο ως ενδιάμεση γιάφκα για να μεταφέρει τον οπλισμό σε τρίτο χώρο;

Τα ερωτήματα μένουν, ωστόσο η μεταφορά οπλισμού μαζί με την ολιγοήμερη ενοικίαση του ισογείου στα Εξάρχεια στρέφουν τις έρευνες και σε μια άλλη κατεύθυνση.

Αυτή που οδηγεί στο σενάριο ότι ο 29χρονος ήθελε να κάνει ένα χτύπημα. Για τον λόγο αυτό άλλαζε κρυψώνα στα όπλα τα εκρηκτικά και τα ηλεκτρονικά του μέσα με στόχο να αποφύγει τον εντοπισμό.

Πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο και Βήμα – Φωτογραφίες από: Ελεύθερος Τύπος και Καθημερινή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις