Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Λούτσα: 60 σφαίρες από τουλάχιστον 3 όπλα «γάζωσαν» τους 6 – Τα πρώτα ευρήματα στο αυτοκίνητο

Λούτσα: 60 σφαίρες από τουλάχιστον 3 όπλα «γάζωσαν» τους 6 – Τα πρώτα ευρήματα στο αυτοκίνητο

60 κάλυκες, περισσότερα από τρία 9αρια πιστόλια και διακίνηση ναρκωτικών και (ενδεχομένως μεταναστών), συνθέτουν το σκηνικό με το άγριο ξεκαθάρισμα ξένων μαφιών στη Λούτσα.

Το παλιό αυτοκίνητο που βρέθηκαν τα 6 πτώματα στην Λούτσα «φορούσε» ψεύτικες γερμανικές πινακίδες. Οι 6 αταυτοποίητοι νεκροί είχαν γαλλικές ταυτότητες και τουρκικά ονόματα και είχαν φθάσει στη χώρα μας για να κλείσουν ανοικτούς λογαριασμούς.

Όμως η αντίπαλη μαφιόζικη ομάδα τους αιφνιδίασε, τους εκτέλεσε εν ψυχρώ και τους άρπαξε τα όπλα καθώς δεν βρέθηκε τίποτα μέσα στο παλιο Ford. 

Ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης – Τι βρέθηκε στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκαν όπλα (πιθανότατα τα άρπαξαν τα μέλη της αντίπαλης συμμορίας).

Όμως βρέθηκαν τα γαλλικά έγγραφα με τουρκικά ονόματα. Οι αρχές θεωρούν πως είναι πλαστά και πως οι νεκροί ήταν κουρδικής καταγωγής, και θεωρείται πιθανό να μην διέμεναν στη χώρα μας, αλλά να έφθασαν για το μεγάλο ραντεβού.

Από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης με δακτυλικά αποτυπώματα και dna που θα αποκαλύψει τις ταυτότητες των θυμάτων και την ποινική τους ιστορία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ραντεβού θανάτου

Η εικόνα, έξι γεροδεμένων ανδρών στοιβαγμένων μέσα στο μπλε Ford Focus δείχνει ότι πήγαν να εκτελέσουν συγκριμένη αποστολή. Οι αναλυτές εκτιμούν πως είτε στο ραντεβού που έδωσαν για να λύσουν διαφορές έπεσαν νεκροί μετά από καταιγισμό πυρών από αυτούς που θα συναντούσαν ή πηγαίνοντας στη μυστική επιχείρηση, κάποιοι που γνώριζαν τις κινήσεις τους, έστησαν καρτέρι θανάτου και τους εκτέλεσαν πριν καλά καλά προλάβουν να αντιδράσουν.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων είναι αντιφατικές και αδύναμες. Κάποιοι μίλησαν για ένα σκούρο αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα που έφευγαν με ταχύτητα από το σημείο. Άλλοι για καταιγισμό πυρών, σαν να έσκαγαν πυροτεχνήματα και κάποιοι μίλησαν ακόμη και για άγριο τσακωμό, λίγο πριν «μιλήσουν» τα πιστόλια.

Πού ψάχνουν οι αστυνομικοί

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών σαρώνουν όλα τα βίντεο από τους γύρω δρόμους. Ζήτησαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όλα τα στίγματα των κινητών που εξέπεμπαν χθες στις 6 το απόγευμα από το σημείο αλλά και τις μετέπειτα κινήσεις τους και ψάχνουν στα υπόγεια κανάλια των φυλακών, αν η εντολή για το αιματοκύλισμα δόθηκε μέσα από συγκεκριμένο κελί με φόντο υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι περισσότεροι από τους 25 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έχουν σταλεί για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί το πόσα όπλα χρησιμοποιήθηκαν και αν είναι «καθαρά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις